Mustafa Denizli'den Fenerbahçe'ye büyük övgü! "Son 50 yılın en iyi takımı"

Türk futbolunun efsane teknik adamlarından Mustafa Denizli, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi. Fenerbahçe'yi 1 adım önde gören Denizli, "Fenerbahçe belki de son 40-50 yılın en iyi kadrosunu kurdu. Çok kaliteli oyunculara sahip oldular..." dedi.

Abone ol

Türk futbol tarihine damga vuran, 3 büyükleri şampiyonluğa taşımış efsane hoca Mustafa Denizli, Sabah Gazetesi'ne gündeme değerlendirdi. Galatasaray-Beşiktaş derbisi, şampiyonluk yarışı ve 3 büyüklerin Avrupa macerası hakkında görüşlerini bildiren Denizli'nin o röportajından öne çıkanlar...

Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk Türk hocasınız. Bu sezon şampiyon olur mu?

"Çok iddialı olmasın ama Fenerbahçe belki de son 40-50 yılın en iyi kadrosunu kurdu. Çok kaliteli oyunculara sahip oldular..."

Fenerbahçe yenilgisiz gidiyor. Bu, baskı oluşturur mu?

"Namağlup olan takımı yenmek isteyen rakipler daha hırslı oynayabilir. Bunu ilk ben başarayım, ben yeneyim düşüncesi olur. Bu da dezavantaj olabilir. Ama Fenerbahçe, tecrübeli ve saha içi liderleri olan bir takım."

Bu sene Avrupa'da bir kupa gelir mi?

"Fenerbahçe bu kadrosuyla yolun sonuna kadar gidebilir. Beşiktaş için son oynadığı karşılaşma psikolojik olarak bir olumsuzluk yaratmış olabilir ama büyük bir camia. 3'ü de gruptan çıkar. Fenerbahçe'nin yolu daha açık görünüyor."

Galatasaray'ın şansını nasıl görüyorsunuz?

"Kopenhag maçı benim için sürpriz oldu. Orada düşündüğümü yapsa 6 puan olacaktı ve çıkması garanti gibi olacaktı. Galatasaray, Kopenhag karşısında 2-0'dan döndü. Her takım her takımdan puan alabilir."

Bu hafta sonu Galatasaray-Beşiktaş derbisi var. Bir tarafta genç yaşına rağmen şampiyonluklar yaşamış Okan Buruk, diğer tarafta çiçeği burnunda Burak Yılmaz. Nasıl bir derbi bekliyorsunuz?

"İkisi de öğrencim. Çok sevdiğim, başarılı sporculukları olan, ikisi de zeki ve sempatik. Okan daha önce başladı, başarıları var. Burak'ın da önü açık, bu haftaki maçın sonucu ne olursa olsun önü açık. Beşiktaş bu maçta şartlar ne olursa olsun Galatasaray'a kaybeder diye bir şey yok. Derbilerde neler yaşandığını yıllardır biliyorum. Ne sonuçlar gördük. Her şeye rağmen Burak için önemli bir sınav olacak ama sonuç ne olursa olsun Burak'ın geleceğini etkileyecek bir şey olmaz. Burak'ın antrenörlüğünden son derece umutluyum."

Derbide kadro olarak şanslar nasıl?

"Galatasaray bir adım önde görünüyor ama yıllarca bunu yaşadığım için her şey olabilir."

Koç'tan Timur'a sert yanıt! "Yalancı, iftiracı..." Spor Mohamed Salah'tan Gazze için yardım çağrısı! Spor Konyaspor'dan Filistin için anlamlı hareket Spor Balotelli, Ibrahimovic'e küfür etti Spor