Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

5 yaşındaki Zayn, motosiklet yarışlarında elde ettiği başarılarla hedefini belirledi: dünya şampiyonu olmak.

Abone ol

5 yaşındaki minik motosikletçi Zayn Sofuoğlu, katıldığı ilk şampiyonada gösterdiği performansla Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı. Zayn, babası Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Hedefi Türk Bayrağıyla Tur Atmak

Zayn, şampiyon olmak için çok çalıştığını belirterek, "İnşallah dünya şampiyonu olduktan sonra Türk bayrağıyla tur atacağım" diyor. Motosiklet yarışlarında gösterdiği başarıyla dikkatleri üzerine çeken Zayn, bu yıl Türkiye Süpermoto Şampiyonası'nda ilk kez 50cc kategorisinde yarıştı.

Baba Kenan Sofuoğlu'nun Desteği

Kendi şampiyonluk kariyerini geride bıraktıktan sonra, Zayn'a büyük bir destek veren Kenan Sofuoğlu, "Artık 'Yavaş git.' demeye başladım. Bazen biraz fazla zorluyor" ifadelerini kullanıyor.

Zayn'ın Motor Sporlarına İlgisi

Kenan Sofuoğlu, Zayn'ın motorsporlarına olan ilgisinin onu başarıya götürdüğünü vurgularken, oğlunun pistte daha önce hiç görülmemiş rekorlar kırdığını belirtti. "Biz iyi bir altyapı vermeye çalışıyoruz ve güzel bir ilerleme kaydediyoruz" diye ekliyor.

Kenan Sofuoğlu'nun Görüşleri

Oğlunu pistte izlerken hissettiği heyecandan bahseden Kenan, "Kenarda izlemek, yarışmaktan daha zor. Çünkü dışarıdan izliyorsun ve motorun üzerinde değilsin. Bu yüzden dışarıdan izlemek daha zor" diyor.

Gelecek Hedefleri

Son olarak, Kenan Sofuoğlu, Türkiye motosiklet sporları alanında daha iyi bir noktaya ulaşmayı hedeflediklerini ve evlatlarının gelecek başarılarıyla ülkeye katkıda bulunacaklarına inandığını belirtiyor. "Umarım bir Türk sporcuyu Türkiye'nin Formula 1 zirvesine çıkartabiliriz" diyerek Zayn için gelecekteki hayalleri paylaşıyor.

Katıldığı ilk şampiyonada Türkiye şampiyonu olan 5 yaşındaki motosiklet sporcusu Zayn Sofuoğlu, babası Kenan Sofuoğlu gibi dünya şampiyonu olmak istiyor. Zayn Sofuoğlu, babası Kenan Sofuoğlu ile birlikte AA muhabirine açıklama yaptı.

2024 Para Okçuluk Türkiye Şampiyonası Sonuçlandı Spor Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı belli oldu Spor Andres Iniesta emekli oldu Spor Beşiktaş taraftarı Fransa'ya gidemiyor Spor