Fenerbahçe sordu Mehmet Büyükekşi cevapladı! Süper Lig'de kesik yiyen hakemler...

Merkez Hakem Kurulu'nun, kötü performans sergilediği için bazı hakemlerin bir süre görev alamayacağını açıklaması büyük yankı uyandırdı. Fenerbahçe, TFF'ye çağrı yaparak bu hakemlerin kim olduğunun açıklanmasını istedi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, sarı-lacivertli ekibin sorusuna yanıt verdi.

Abone ol

Merkez Hakem Kurulu, dün herkesi şaşırtan bir açıklama yaptı. Son dönemde incelenen VAR kayıtlarının ardından bazı hakemlerin bir süre görev alamayacağı duyuruldu. Bu gelişmenin ardından Fenerbahçe, bu hakemlerin kim olduğunun ve hangi maçlarda hata yaptıklarının açıklanmasını istedi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, konuyla ilgili Hürriyet'e konuştu.



FENERBAHÇE'NİN SORDUĞU MAÇLARI AÇIKLADI

MHK dün akşam sürpriz bir açıklama yaparak, "Son hafta müsabakaları için yapılan teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; ikinci bir değerlendirmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır" duyurusunu yaptı.

İsim belirtilmeyen bu açıklama üzerine Fenerbahçe Kulübü, "Bahsi geçen hakemler hangi maçlarda, hangi takımlar lehine fayda sağlamıştır" sorusunu sordu.

ARSLAN, KARDEŞLER, SAKA VE ÇETİN

Bu sorunun cevabını TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Hürriyet'e verdiği röportajda şu sözlerle ifade etti: Biz büyük bir titizlikle her haftanın tartışmalı pozisyonlarını tek tek inceliyoruz. Bazı konularda tavizsiz kararlar alıyoruz. Örneğin İstanbulspor-Antalyaspor ve Konyaspor-Adana Demirspor maçlarında son derece formsuz bir yönetim vardı. Hiç hata olmasın diye MHK, her detayı inceledikten sonra toplam 4 hakemimizin Süper Lig’in bu kritik sürecinde dinlendirmeye alınmasına karar verdi.

Bu sözler doğrultusunda, merak edilen isimlerin, İstanbulspor-Antalyaspor maçının hakemi Yiğit Arslan ile VAR’daki Arda Kardeşler ve Konyaspor-Adana Demirspor karşılaşmasının hakemi Sarper Barış Saka ile VAR görevini yürüten Alper Çetin olduğu ortaya çıktı.

OLUMSUZ YANSIMA UYARISI

Büyükekşi ayrıca, kulüplerin sürekli hakemleri gündeme getirmesinden kaynaklanan bir endişesini dile getirip, "Bu stratejinin lig bittikten sonra futbol ailesi için olumsuz yansımaları olacağından endişe ediyorum" dedi.



HAKEMLERİN PERFORMANSI YETERİNCE İYİ DEĞİL ANCAK...
Hakemlerin performanslarını nasıl buluyorsunuz?

Hakem performanslarını Süper Lig seviyesinde yeteri kadar iyi bulmuyorum. Büyük kulüplerimiz olan olmayan her pozisyonu büyüterek, büyük taraftar kitleleri, medya elçileri ve sosyal medya akımı ile gündemi domine ederek, hatta sadece kendi maçları ile değil, rakipleri ile de ilgili bir propaganda yürüterek problemi olduğundan çok daha büyük hale getiriyorlar.

Djokovic'e sakatlık engeli! Madrid Açık'ta yok Spor Bayern'e şampiyonluk yolunda şok! Spor Nefes kesen maçta gülen taraf Liverpool Spor Mahrez hat-trick yaptı City finale çıktı Spor