Mete Gazoz dünya şampiyonu! Milli gururumuz Mete Gazoz'a Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tebrik mesajı

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Kanadalı rakibi Eric Peters'i yenerek şampiyon oldu. Şampiyonluğun ardından konuşan Mete Gazoz, "Çok iyi oldu, çok da güzel oldu. En iyi okçu bendim, şimdi daha da iyi oldum." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan Mete Gazoz'u tebrik etti. Erdoğan paylaşımında, "Tüm Türkiye'ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda Kanadalı rakibi Eric Peters'i 6-4 yenerek şampiyon oldu.

24 yaşındaki milli okçu, yarı finalde dünya 1 numarası Marcus D'Almeida'yı 6-3 yenmişti. Mete Gazoz finalde de Kanadalı rakibi Eric Peters'i 6-4 yendi ve kariyerinde ilk kez dünya şampionyluğu yaşadı.

Şampiyonluğun ardından konuşan Mete Gazoz, "Çok iyi oldu, çok da güzel oldu. Berlin'i seviyordum ama şimdi daha çok seviyorum. En iyi okçu bendim, şimdi daha da iyi oldum." dedi.

Dünya Okçuluk Şampiyonu Mete Gazoz

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Bu zaferin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mete Gazoz'u aradı.

"GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM METE"

Milli sporcuyu tebrik eden Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Gözlerinden öpüyorum. Bu zaferden sonra olimpiyatlarda da aynı neticeyi alacağına inanıyorum. Gerek şahsım gerek millet olarak bu başarının devamını diliyoruz. Türkiye'ye dönünce inşallah görüşmek üzere.

"İNŞALLAH SENEYE DE OLİMPİYATLARDA BİR ALTIN MADALYA DAHA ALACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Mete Gazoz da şu yanıtı verdi:

Altın madalya kazanarak dünya şampiyonu oldum. İnşallah seneye de olimpiyatlarda bir altın madalya daha alacağız.

"METE GAZOZ EVLADIMIZI CANIGÖNÜLDEN TEBRİK EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajıyla da Mete Gazoz'u tebrik etti.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum.
"Mete olimpiyatlarda yapılmayanı yapacak" Spor Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu Spor ABD'ye büyük şok! İsveç çeyrek finale çıktı Spor Morutan'a 3 talip çıktı! Biri Süper Lig'den Spor