Mason Greenwood kimdir, kaç yaşında? Mason Greenwood olayı nedir?

Manchester United, Mason Greenwood'un sözleşmesini feshetti. Manchester United'ın altyapısından yetişen ve 2018'de A takımına yükselen Mason Greenwood'un feshedilmesi merak konusu oldu. Peki, Mason Greenwood kimdir, kaç yaşında?

Abone ol

Manchester United ile Mason Greenwood'un sözleşmeyi karşılıklı feshetmesi gündem oldu. 21 yaşındaki genç oyuncu, geçen sezon maruz kaldığı suçlamalar sonrasında kuüpten uzaklaştırılmıştı. Manchester United, aldığı son kararla ile Mason Greenwood'un sözleşmesini feshetti. Peki, Mason Greenwood'un sözleşmesi neden feshedildi? Mason Greenwood kimdir, kaç yaşında?

MASON GREENWOOD'UN SÖZLEŞMESİ NEDEN FESHELDİ?

Greenwood, Ocak 2022'de bir kadına tecavüz ve saldırı şüphesiyle, birkaç gün sonra da cinsel saldırı ve ölümle tehdit şüphesiyle tutuklandı. Greenwood o tarihten bu yana ne kulübüyle ne de milli takımıyla antrenmanlara çıkmadı. Ekim 2022'de tecavüze teşebbüs, fiili bedensel zarara yol açan saldırı ve kontrol edici ve zorlayıcı davranıştan suçlandı. Şubat 2023'te hakkındaki tüm suçlamalar düşürüldü. Manchester United, futbolcuyu kulüpten uzaklaştırmış ve tüm sponsorlukları iptal edilmişti. Dün alınan karar ile Greenwood ve Manchester United sözleşmeyi karşılıklı feshetti.

Mason Greenwood, hakkındaki tecavüz suçlamalarının düşürülmesinin ardından kız arkadaşı Harriet Robson ile evlenme niyetinde.

MASON GREENWOOD KİMDİR?

Mason Will John Greenwood, 1 Ekim 2001 tarihinde Bradford, West Yorkshire, İngiltere'de doğdu.

Greenwood, Manchester United'a altı yaşında katıldı ve kulübün Halifax'taki gelişim okulunda oynadı. Akademi kademelerinde ilerledikten sonra, 16 yaş altı takımına uygun olmasına rağmen 2017-18 sezonu için 18 yaş altı takımına katıldı ve 21 maçta 17 golle Kuzey U18 Premier Ligi'ni gol kralı olarak tamamladı.

Mayıs 2018'de Greenwood, genç takım Hollanda'da uluslararası bir gençlik futbol turnuvası olan ICGT Trophy'yi kazanırken Turnuvanın Oyuncusu seçildi.

Temmuz 2018'de Greenwood, sezon öncesi Amerika Birleşik Devletleri turunda A takımla birlikte seyahat etti. 20 Temmuz'da, Club América ile 1-1 berabere kaldıkları maçta 76. dakikada yedek olarak ilk maçına çıktı. 2 Ekim'de Greenwood kulüple ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı. Aralık ayında, José Mourinho tarafından Valencia ile oynayacakları UEFA Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde A takımla antrenman yapması için seçildi.

2023 yılına kadar Premier Lig kulübü Manchester United'da forvet pozisyonunda oynamış İngiliz profesyonel futbolcudur.

United'ın gençlik sisteminden mezun olan Greenwood, Eylül 2019'da Astana'ya karşı oynanan UEFA Avrupa Ligi maçında gol atarak 17 yaş 353 günlükken kulübün Avrupa kupalarındaki en genç golcüsü oldu. İngiltere adına ilk uluslararası maçına Eylül 2020'de İzlanda'ya karşı oynanan UEFA Uluslar Ligi maçında çıktı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

2015 England U15
2017–2018 England U17
2018 England U18
2019 England U21
2020 England 1

Liderlik koltuğu Fener'in! Spor Beşiktaş, UEFA kadrosunda değişiklik yaptı Spor "Zaniolo'yu yedek bırakan Rashica varken Ziyech'i almazdım" Spor Filenin Sultanları Çekya'yı mağlup etti! Spor