Karar verildi! Beşiktaş'ta seçime kadar teknik adam Burak Yılmaz

Beşiktaş'ta cuma günü Şenol Güneş'le yollar ayrılmıştı. Güneş'in yerine geçici olarak takımın başında olan Burak Yılmaz, ilk maçında 2-0'lık bir galibiyet aldı. Yönetim'den ise karar geldi. İddiaya göre 38 yaşındaki hoca, seçime kadar takımın başında kalacak. Beşiktaş'ın Olağanüstü Genel Kurulu ise en geç Aralık başında toplanacak.

Abone ol

Beşiktaş'ta cuma günü Şenol Güneş, görevinden ayrılmıştı. Yönetim, Güneş'in yerine geçici olarak yardımcısı Burak Yılmaz'ı takımın başına getirmişti. Yılmaz yönetiminde Beşiktaş, sahasında İstanbulspor'u 2-0 yendi.

Bu gelişme üzerine Beşiktaş yönetimi, yol haritasını çizdi.

TAKIMIN BAŞINDA KALACAK

beIN Sports'un haberine göre Aralık ayının başında yapılması planlanan seçimli olağanüstü genel kurula kadar takım Burak Yılmaz'a emanet edilecek.

Fikstüre göre, Yılmaz yönetiminde Beşiktaş 9 maça çıkacak.

"ÇİÇEKLE BAHAR GELİR Mİ?"

Teknik adamlık kariyerinin ilk sınavından başarıyla ayrılan Burak Yılmaz, maçın ardından açıklamalarda bulundu. Yılmaz, "Taraftarlarımıza maç sonundaki sevgi gösterileri için teşekkür ederim. Ancak bir çiçekle bahar gelir mi? Gelmez tabii" dedi.

"TARAFTAR SEVER DE DÖVER DE"

"Beşiktaş taraftarı döver de sever de. Onların kızgınlıklarının başımızın üstünde yerleri var. Biz onlara sırt çeviremeyiz. Cenk'in penaltıyı Ghezzal'a bırakması çok önemli. Bir golcü için gol atmanın önemi büyük."

"ŞENOL HOCAYA ARMAĞAN OLSUN"

"Galibiyet taraftarlarımıza ve Şenol hocamıza armağan olsun. İzliyordur bizi şu an muhtemelen. Bu galibiyet Şenol hocamız için."

"HER ZAMAN KAZANMAK İSTİYORUM"

Her zaman kazanmak istediğini vurgulayan Burak Yılmaz, "Ben futbolculuğumda da böyleydim. Her zaman kazanmak istiyorum. O yüzden kenarda çok aktif ve enerjik oluyorum. Arkadaşlarımıza duygumu geçirmeye çalışıyorum. Onların da duygumu aldıklarını hissediyorum. Benim hayatım böyle ortamlarda, kaosun içinde ve kendimi ispat çabasıyla geçti. Bu ortamlara yabancı değilim. O zaman futbolu kendim oynuyordum, şu anda futbolcu kardeşlerimizin elinde. Ben onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Beşiktaş büyük bir camia. Öyle zamanlar olacaktır, bunların üstesinden de gelmiştir. Bugün galibiyet var, taraftarın Cenk'i çağırmaları, Cenk'in penaltıyı bırakması bütün bunlar harika bir şey. Böyle bir ortamda maçı kaybedebilirdik de. Burada önemli olan oyuncularımızın verdikleri reaksiyondur." değerlendirmesinde bulundu.

"GÖNÜL KOYMADAN GİDERİM"

Burak Yılmaz, Beşiktaş'taki görev süresi ile ilgili olarak ise şunları kaydetti:

"Başkanımız yarın gelip 'Burak teşekkür ederiz' dediği zaman kalkar, sarılır vedalaşırım ve gönül koymadan giderim. Benim her tercihe saygım sonsuzdur. Bugün böyle bir tercih oldu. Uzun vadeli bir şey konuşmadık. Bu maçtan sonra her şeyin konuşulabileceğini düşünüyorum. Şu anda 1 günlük verildi bu görev. 2-3 gündür layıkıyla yaptığını düşünüyorum. 1 aysa 1 ay, 1 seneyse 1 sene hiç problem yok. Kontratla alakalı, ne kadar kalmakla alakalı en ufak soru işareti yok. Ne kadar derlerse buradayım, 'git' dediklerinde giderim."

"BÜTÜN DUYGULARI YAŞADIM"

Görevinden ayrılan teknik direktör Şenol Güneş'in hayatında çok önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Yılmaz, bugün duygusal bir gün yaşadığını belirterek, "Ben dün gece hiç uyumadım. Bugün asıl olay otobüse binince oldu. Hocanın yerine oturdum. Hocanın odasına geçirdiler beni. Hocanın yerine de oturunca bazı şeyler kafama dank etti. Bugün bayrağı ondan aldım. İnşallah onun kadar başarılı olabilirim ve Türk futbolunda en tepeye onun gibi çıkabilirim. Ondan almak ayrı bir güzeldi. Bugün çok duyguluydum. Otobüse binince kötü oldum. Belli etmemeye çalıştım. Bütün duyguları bir arada yaşadığım bir gün." ifadelerini kullandı.

"MONTELLA'YA BAŞARILAR"

Burak Yılmaz, A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Vincenzo Montella'nın yardımcısı olması yönünde teklif aldığını vurgulayarak, "Beşiktaş'ı bırakamayacağımı söyledim kendilerine. Orası milli takım, 15 sene boyunca oynamışım. Bayrak, milli takım deyince bizim için akan sular durur. Beşiktaş da canımızdır. Gelinen süreç bizi buraya getirmiştir. Milli takım yetkililerine de teşekkür ediyorum. Bana gösterdikleri anlayış ve destek beni çok mutlu etti. Montella'ya da başarılar diliyorum, o da bana güzel bir mesaj attı." diye konuştu. 

Protestoların içinde 3 puan Spor Beşiktaş'a sırt çevirdiler! 5 dakikalık protesto Spor Ozan Kabak kadrodan çıkarıldı! Yerine ise... Spor Iga Swiatek Çin Açık'ta kupaya uzandı Spor