Galatasaray'ın Avrupa Ligi macerası için flaş yorum! "23 yıl sonra devam filmi..."

Şampiyonlar Ligi'nin son haftasında Kopenhag'a konuk olan Galatasaray, beklediği sonucu alamadı. Kazanması halinde adını son 16'ya yazdıracak olan Cimbom, sahadan 1-0 mağlup ayrıldı ve Devler Ligi'ne veda etti. Cimbom'un yeni rotası ise Avrupa Ligi olacak. Galatasaray'ın Danimarka'da yenildiği karşılaşmayı spor yazarları değerlendirdi.

Abone ol
  • Şampiyonlar Ligi A Grubu 6. haftasında Danimarka'nın Kopenhag ekibine 1-0 yenilerek grubunu 3. bitiren Galatasaray, yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek.
  • Sarı-kırmızılı ekibin rakibine tek golle yenildiği mücadeleyi spor yazarları değerlendirdi. İşte o yorumlar...

BÜLENT TİMURLENK: DEVAM FİLMİ Mİ ÇEKİLECEK?

  • Maç Ziyech ve Mertens'i çağırıyordu devre arasına giderken. Okan Buruk bir kez daha geç kaldı. 46-60 arasında her seferinde yolunda gitmeyen şeylerin kendi kendine düzeleceğine dair Polyannacılık yine rakibin attığı golle cezalandırıldı. Üstelik Kopenhag o dakikaya kadar üç direk arasına top vurmamışken... Sonrası doldur-boşalt.
  • Beş forvete dönen bir takımın orta sahasını boşaltması risk değil intihar girişimidir. Oysa ki devrede doğru değişiklikle geçen yılın fabrika ayarlarına dönebilirdi Okan Buruk. Kura çekildiğinde "Galatasaray, Manchester United maçlarından 4 puan alacak ama gruptan çıkamayacak" diyen var mıydı?
  • İngilizler evine dönerken Avrupa Ligi'nde yola devam, belki de sonu Kopenhag'da biten bir filmin 23 yıl sonra Kopenhag'da başlayan devamıdır. Kim bilir! (SABAH)

UMUT EKEN: DUVARI YIKAMADILAR

  • Burası Şampiyonlar Ligi. 6 maçlık kısa bir maraton. Kaç puan aldığınız kadar o puanları kimden aldığınız önemli. Galatasaray, Manchester’dan 4 puan alabildiği için üst tura çıkabilirdi. Kopenhag’dan 1 puan alabildiği için ‘büyük oyun’ dışında kaldı! (FANATİK)

LEVENT TÜZEMEN: UEFA AVRUPA LİGİ MOTİVASYONU

  • Her zaman söylerim; oyuncu tüccar zihniyetli olmayacak, kulübe aidiyet duygusuyla bağlı olacak. Zaha kadar takımdan kopuk, vurdum duymaz, kaçak güreşen ve canı istediğinde saman alevine benzeyen futbol oynayan bir futbolcu görmedim. Okan Hoca, Zaha'ya bu kadar tolerans tanıyacağına şansı Bakambu'ya verseydi.
  • Bakambu sadece golü kovalamadı, rakibe de baskı yaptı. Okan Hoca ayrıca Kerem'in yerini Zaha uğruna bozmamalıydı. Avrupa'ya devam etmek oyuncular ve camia için motivasyon olacaktır. G.Saray, Kopenhag'da Devler Ligi'ne veda etti ama Perken'de kazandığı UEFA'ya devam etme hakkını elde etti. Bu arada maçın hakemi İtalyan Orsato adil bir maç yönetti. (SABAH)

TUNÇ KAYACI: BERABERLİK DEVLER LİGİ'NDEN ETTİ

  • Bu maçın kolay olmayacağını ve Kopenhag’ın iyi bir iç saha takımı olduğunu biliyorduk. Gönül isterdiki sahaya çıkan değil maçı bitiren 11’i tercih etseydi Okan Buruk daha gerçekçi olurdu. Şampiyonlar Ligi’ne buruk veda ederken artık yolumuza Avrupa Ligi ile devam etmek gecenin tesellisiydi.
  • Açıkçası bizden çok iyi değil ve daha kaliteli olmayan ama oyun disiplini yüksek bir takımı geçemedik. Sanırım İstanbul’daki beraberlik bizi Şampiyonlar Ligi’nden etti yazık oldu. (FANATİK)

ALİ GÜLTİKEN: DEVLER LİGİ'Nİ HAK EDİYORDU

  • Kopenhag deplasmanında maçın tamamına yakın bölümünü rakip yarı alanda oynayabilmek büyük bir kalite göstergesi. Fakat Kopenhag'ın sert savunması, bu süreçte Galatasaray'ın elini kolunu bağladı. Az geldiler ama neticeyi istedikleri yere getirdiler.
  • Bu grup maçlarının bitiminde Galatasaray'ın ağızda güzel tat bırakan futbol anlayışını mutlaka hatırlayacağız ve bu felsefeyi alkışlayacağız. Ama futbolun özellikle bu seviyelerde hiç hata kabul etmediğini de bir kenara not edeceğiz.
  • Keşke Galatasaray, oyun olarak tatmin duygusuna eriştiği bu grupta sonuç olarak da düşündüğüne ulaşabilseydi. Her şeye rağmen Avrupa'nın bir kenarından devam edebilmek, teselli ikramiyesi olarak kabul edilebilir. (SABAH)

ÖMER ÜRÜNDÜL: BURUK MAÇLARDAN HİÇ DERS ALMAMIŞ

  • Okan Buruk'un şansının da yardımıyla önemli kazanımlar yaptığı bazı maçlardan ders çıkarması gerekiyordu. Günümüz futbolunda üç fiziki düşüş içindeki forvetle oynarsanız büyük sorunlar yaşanır. Zaten Galatasaray'da kalan 7 kişinin maçlarda canları çıkıyor. Dün de bunları yaşadık.
  • Boey her şeyini yine verdi. Ben en çok Kerem Aktürkoğlu'nun bitmeyen hırsıyla, inanılmaz gayretlerine üzüldüm. Bir futbolcu ancak elinden geleni yapmak için bu kadar uğraşır.
  • Sonuçta Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne Kopenhag'ı devam ettirdiği için üzülmelidir ama Manchester'ı geride bırakıp Avrupa Ligi'ne devam etmek de küçümsenmemelidir. Dün gecenin en büyük kahramanı kimdi derseniz cevap Orsato… (SABAH)

G.Saray'ın Avrupa Ligi'ndeki muhtemel rakipleri Spor İşte Şampiyonlar Liginde son 16 turuna kalan ilk sekiz takım Spor Ankaragücü'nün yeni başkanı belli oldu Spor Galatasaraylılar Danimarka'da Filistin'i unutmadı Spor