Galatasaray'dan Emre Can atağı! TFF'nin mavi kart kuralı sonrası...

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray, yeni sezona da iddialı bir kadroyla girmenin hesaplarını yapıyor. Sarı-kırmızılı takım hem ligde hem de Devler Ligi'nde başarılı olmak için transferde yoğun mesai harcıyor. Aslan'ın gündemindeki son isim ise Emre Can. İşte detaylar...

Abone ol

Süper Lig'de şampiyonluk sonrası transfer çalışmalarına hız veren Galatasaray'da flaş gelişmeler yaşanıyor. Gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak isteyen sarı kırmızılılar, arayışlarını sürdürüyor.

Önceliği Icardi'ye veren Aslan, fırsat transferleri için de nabız yokluyor. TFF'nin mavi kart kuralı sonrası harekete geçen Cimbom, Emre Can'ı gündemine aldı.

Emre Can

MAVİ KART EMRE CAN'A

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Borussia Dortmund forması giyen Emre Can ve menajeriyle görüşme yaptı.

Sarı-kırmızılıların, Almanya vatandaşı olan 29 yaşındaki orta sahayı yeni çıkan kural gereği mavi kartla oynatma ihtimali bulunuyor. Bu durumda Yusuf Demir yeniden boşa çıkacak.

TÜRK FUTBOLUNDA "MAVİ KART" UYGULAMASI BAŞLIYOR.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2023-2024 sezonundaki yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili flaş bir açıklamaya imza attı. TFF, kadroda bulundurulabilecek 14 yabancının dışında 1 de "Mavi Kart" sahibi oyuncunun oynatılabileceğine dair açıklama yaptı.

Yapılan açıklama şöyle:

Kulüpler, A Takım listesine yazılan 14 yabancı futbolcuya ilaveten; Türk vatandaşlığı veya mavi kart sahibi olan en fazla 1 futbolcu ile sözleşme imzalayabilir veya tescil ettirebilirler.

Emre Can

"MAVİ KART" NEDİR, NE ANLAM GELİYOR?

Çıkma İzni Almak Suretiyle Türk Vatandaşlığını Kaybeden Kişilere Tanınan Haklar

*Doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve üçüncü dereceye kadar olan altsoyları, belirtilen istisnalar dışında Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam ederler. Millî güvenliğe ve kamu düzenine ilişkin hükümler saklıdır.

*Bu kişilerin, seçme ve seçilme, muafen araç veya ev eşyası ithal etme hakları ile askerlik hizmetini yapma yükümlülüğü yoktur. sosyal güvenliğe ilişkin kazanılmış hakları saklı olup bu hakların kullanımında ilgili kanunlardaki hükümlere tabidirler.

*Bu kişiler, bir kadroya dayalı ve kamu hukuku rejimine tabi olarak asli ve sürekli kamu hizmeti görevlerinde bulunamazlar. Ancak kamu kurum ve kuruluşlarında işçi, geçici veya sözleşmeli personel olarak çalıştırılabilirler.

"Kazanırsak Alman kaybedince 'maymun' oluyoruz" Spor 2025 Kulüpler Dünya Kupası ABD'de Spor UEFA'dan F.Bahçe ve Sivas'a ret Spor Ali Koç'un yaz kampı için Rusya'yı işaret etmesinin ardından ülke karıştı Spor