Galatasaray, yarın akşam evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak! Dev derbi öncesi son gelişmeler

Trendyol Süper Lig’in 10. Hafta kapanış maçı dev bir derbiye sahne olacak. Galatasaray, yarın akşam evinde Beşiktaş’ı ağırlayacak. İşte derbi öncesinde yaşanan son gelişmeler…

Abone ol

Lider Galatasaray ile ikinci sırada yer alan Beşiktaş yarın akşam RAMS Park’ta kozlarını paylaşacak. Saat 20.00’de başlayacak mücadeleyi hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Sezon başında Süper Kupa’da Beşiktaş’a karşı 5-0’lık bir hezimet yaşayan sarı-kırmızılı takımın yarınki karşılaşmaya oldukça motive olduğu ifade edildi. Milliyet’in haberine göre oyuncuların kendi arasındaki konuşmalarda taraftara özür borçlu olduklarını ifade ettikleri belirtildi.

DEV MAÇA DEV PRİM

RAMS Park’taki kritik derbi öncesinde iki takım yönetiminin de müsabaka için prim açıkladığı öğrenildi.

Ligin zirvesini doğrudan etkileyecek olan bu karşılaşma için sarı-kırmızılı takımın yöneticileri 1,5 milyon Euro prim vadetti.

Beşiktaşlı yöneticiler ise takımın Ümraniye’deki tesislerine giderek oyunculara moral verdiği ve derbi için 1 milyon Euro prim düşündükleri gelen haberler arasında.

BEŞİKTAŞ’IN SAKATLARI CAN SIKIYOR

Galatasaray'ın tek eksiği Senegalli sol beki Ismail Jakobs olacak. Ligin 9. haftasında deplasmanda Onvo Antalyaspor ile yapılan müsabakada sakatlanan Jakobs, henüz takımla çalışmalara başlamadı. Jakobs, derbide takımdaki yerini alamayacak.

Beşiktaş'ta ise sakatlıklar can sıkıyor. Sakatlığı bulunan ve tedavileri devam eden Mert Günok, Gabriel Paulista ve Milot Rashica'nın durumu bugün yapılacak incelemeler sonrası belli olacak. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve sağlık ekibinin yapacağı değerlendirmeyle son kararını verecek.

GALATASARAY’IN FORVETLERİNE ÖZEL ÖNLEM

Kara Kartal’ın çalıştırıcısı van Bronckhorst, savunmada oynaması muhtemel görünen Udokhai ve Emirhan’a talimat verdi. Bu ikiliden, Osimhen ve Icardi’ye geçit vermemelerini istedi.

LİGİN EN GOLCÜ TAKIMI GALATASARAY

Galatasaray bu sezon hücumdaki performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar ligde geride kalan 9 haftada rakip fileleri 27 kez havalandırdı. Aslan bu performansıyla ligde en golcü takım olarak yer alıyor. Cimbom attığı 27 gole karşılık kalesinde ise 8 gol gördü.

Galatasaray ayrıca bu sezon Süper Lig’de 3 karşılaşmada kalesini gole kapatmayı başardı.

BEŞİKTAŞ’IN SAVUNMASI ÖN PLANDA

Ligde geride kalan 9 haftada oynadığı 8 maçta kalesinde sadece 5 gol gören Beşiktaş, bu alanda zirvede bulunuyor. Süper Lig’in en az gol yiyen takımı olan siyah-beyazlılar, rakip fileleri ise 17 kez havalandırdı.

Kara Kartal, bu sezon kalesini gole kapağı 6 karşılaşmadan da galip ayrılmayı başardı.

Beşiktaş'ın net borcu resmen açıklandı Spor Nefes kesen maçta kazanan Göztepe! Spor Yusuf Dikeç ve Şimal Yılmaz'dan altın madalya Spor Okan Buruk taburcu edildi Spor