Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk imzayı attı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, RAMS Park'ta sarı-kırmızılı kulüple 2 yıllık yeni sözleşme imzaladı. İmza töreninde konuşan Buruk, "Burada olmak benim için çok büyük gurur. İmzamız hep ömürlük. Hedefimiz büyük; ligde yine şampiyonluk ve Avrupa'da başarı. Hedef 25 ve 5. yıldız. Bu bizim için çok büyük motivasyon olacak." ifadelerini kullandı.

Abone ol

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, sarı kırmızılı kulübün başkanı Dursun Özbek'in de katıldığı törenle yeni sözleşmeye imza attı.

2 yıllık yeni sözleşme imzalayan Okan Buruk'un yaptığı açıklamalar şöyle:

"HEDEF 25 VE 5. YILDIZ"

"İki sene önce burada ilk imza töreniyle başlamıştık. Beni buraya layık gördüğü için sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. İki sene iki şampiyonlukla bitirdik. Oyun olarak istediklerimizi sahaya yansıttık. 3 tane kupa, Şampiyonlar Ligi'nde Türk futbolunun adını yeniden duyurmak çok önemliydi. Her sene daha da üstüne koyarak gidiyoruz. Zor bir döneme daha başlayacağız. Burada olmak benim için çok büyük gurur. İmzamız hep ömürlük. Hedefimiz büyük; ligde yine şampiyonluk ve Avrupa'da başarı. Hedef 25 ve 5. yıldız. Bu bizim için çok büyük motivasyon olacak."

"HOCAMIZ HİÇ RAKAM KONUŞMADI VE BOŞ MUVELEYE İMZA ATTI"

"Bundan tam 2 yıl önce yine burada Okan hocamızın imza töreninde sözlerime şöyle başlamıştım: Bugün Galatasaray için yeni bir başlangıç ve uzun vadeli planlarımızın ilk adımı. İşte bu sözlerle iki yıl sonra Okan hocamla yine buradayız. Beraberce inandığımız şeyleri başarmış olmanın gururuyla karşınızdayız.

Bir önceki sezonu 13. bitiren takımı yeniden planlayarak sezona başlamak ve Cumhuriyet'in 100. yılında şampiyon olmak. İkinci sezonda Süper Kupa'yı kazanıp yine şampiyon olmak. İnanıyorum ki yolun çok daha başındayız. Kazanılacak çok başarı ve kupalar var. Aynı iki yıl önce olduğu gibi hocamız hiçbir rakam konuşmadı. Çok samimi söylüyorum boş mukaveleye imzasını attı. Elbette biz kendisini bu konuda mağdur etmeyeceğiz. Yönetim de gerekeni yapacak.

Galatasaray'ın son 2 yılda başarılarıyla yarattığı bu hakimiyetin rakiplerimizde birtakım planlamalara ittiğini hep beraber izliyoruz. Onları sahada kalmaya davet ediyorum. Umarım rekabetin sahada olması gerektiğini kabul edip buna göre davranırlar. Bizim için sırada 5. yıldız var. Her Galatasaraylı için bundan daha önemli olan Avrupa'daki hedeflerimiz var. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımı bildirmek isterim.

Mayıslar yine bizim olacak. Okan hocama, ekibine, Ali Yiğit kardeşime bu yeni dönemde sonsuz başarılar diliyorum. Hocamla imzaladığımız anlaşmanın Galatasaray için hayırlı olmasını diliyorum."

"MOURINHO'NUN TRANSFER GÖRÜŞMESİNDE YOKTUM"

Okan Buruk "Mourinho'nun Fenerbahçe'ye gelmesinde payınız olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusunu "Görüşmelerde yoktum. Payım olduğunu düşünmüyorum" diyerek yanıtlarken, Başkan Dursun Özbek ise "Bence var" ifadelerini kullandı"

"ERDEN BEY BURAYA GÖNÜLDEN BAĞLI"

Buruk, "Erden Timur'un ayrılığıyla birlikte ayrılacak sporcular olacağı konuşuluyor. Bununla alakalı bir durum var mı?" sorusu üzerine ise "Oyuncularımızla hep iletişim içerisindeyiz. Erden bey bugün bizimle beraber olmasa da buraya gönülden bağlı olduğunu biliyoruz. Bütün oyuncularımız sezon başladığında burada olacak, bizim devam etmek istediklerimiz tabii. Bu konuyla ilgili olumsuz bir şey olmadı."

"ERDEN KARDEŞİME DEVAM ETMESİ İÇİN TEKLİFTE BULUNDUM"

"Erden kardeşimi 2016 yılında ben getirdim. Galatasaray ile ilk tanışması öyle oldu. Benden sonra da ilişkisi hiç kesilmedi. Her zaman Galatasaray'a bağlı, hizmet etti. Erden kardeşimiz, yeni dönemde çalışmayacağını ifade etti. Ben kendisine devam etmesinin Galatasaray için iyi olacağını söyledim ve teklifte bulundum. Galatasaray, diğer kulüplere benzemiyor. Eleştirilere çok açık. Bunları dinlemek ve faydalanmak zorundasınız. Şeffaf olmalısınız. Saydığım değerler 1905 yılından gelmiyor, 1481'lerden geliyor. Erden kardeşim, genç ve hassas biri. Dolayısıyla bunlardan etkilendiğini düşünüyorum ama Galatasaray'a vereceği katkılar bitmemiştir, devam edecektir."

Finalin ilk ayağı Fenerbahçe'nin Spor Kafaları karıştıran paylaşımı Spor İtalya'nın nihai kadrosu açıklandı Spor EURO 2024 kadrosunu açıkladı Spor