Galatasaray-Fenerbahçe maçı sonrası yaşanan olaylarla ilgili 5 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

19 Mayısta RAMS Park'ta oynanan müsabaka sonrasında yaşanan olaylara ilişkin soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda içerisinde Mert Hakan Yandaş ve Oosterwolde'nin de bulunduğu 5 kişi için 9'ar yıl 6'şar ay hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Abone ol
  • 19 Mayıs 2024 Tarihinde RAMS Park'ta oynanan Mücadele sonucunda Fenerbahçe Çağlar Söyüncü'nün 71. dakikada attığı gol ile 0-1 galip gelmişti. Maç sonu çıkan olaylarda Stadyum Müdürü Ali Çelikkıran darp edilmişti ve içerisinde Mert Hakan Yandaş ile Jayden Oosterwolde'nin de bulunduğu 5 kişi hakkında soruşturma başlatılmıştı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI

  • Soruşturma tamamlandı ve 5 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı.

  • İddianamede, futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü, teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal'ın "vücutta kemik kırılmasına veya çıkığına neden olacak şekilde kasten yaralama" suçundan 6'şar yıl 9 aya kadar hapisleri istendi.
    Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında takipsizlik kararı verildi.
  • İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede stadyum müdürü Ali Çelikkıran "müşteki", futbolcular Jaden Quinn Oosterwolde ve Mert Hakan Yandaş, Fenerbahçe Kulübü doktoru Ertuğrul Karanlık, eski Fenerbahçe yöneticisi Hulusi Belgü, teknik direktör İsmail Kartal'ın oğlu Emre Kartal "şüpheli" sıfatıyla yer aldı.

ALİ KOÇ HAKKINDA TAKİPSİZLİK KARARI

  • Öte yandan soruşturmayı yürüten savcılık, Dursun Özbek'in de aralarında bulunduğu 7 müşteki tarafından yapılan şikayete ilişkin Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, İdari Menajer Emir Yolaç, futbolcular Mert Müldür, Bright Osayi Samuel, İrfan Can Eğribayat ve Fenerbahçeli bazı yönetim kurulu üyelerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında "spor alanlarında taşkınlık yapılması ve tesislere zarar vermek", "hakaret içeren tezahürat", "işyeri dokunulmazlığını ihlal etme", "hakaret", "kasten yaralama", "kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak", "suç işlemeye alenen tahrik etme", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "tehdit" suçlarından takipsizlik kararı verildi.

    Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Selahattin Baki'nin, olaylar sırasında Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Eray Yazgan'a hakaret içerikli ifadelerde bulunduğu iddiasına ilişkin soruşturma dosyası ise ayrılarak uzlaştırma bürosuna gönderildi.

Avrupa'da play-off oynayacak takımların maçları ertelendi Spor Fenerbahçeli Pedro kayıp Spor Beşiktaş'ın Play-Off turundaki rakibi belli oldu Spor Başakşehir play-off turunda Spor