Fenerbahçe'den Başantrenör Ergin Ataman'a sert cevap: Milli takıma oyuncu göndermeyeceğiz!

Fenerbahçe yöneticileri, A Milli Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın Galatasaray ile karşılaştıkları maç sonrası tribünlere derbi maçının skorunu yapmasına tepki gösterdi. Sarı - lacivertli kulüpten yapılan açıklamada A Milli Basketbol Takımı'na sporcu göndermeme kararı alındığı belirtildi.

Abone ol

Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman, Galatasaray ile oynadıkları hazırlık maçının ardından tribünlere eliyle Fenerbahçe derbisinin skoru olan 3-1'i göstererek sarı lacivertli kulübe göndermede bulundu. Konuyla ilgili Fenerbahçe cephesinden sert açıklamalar geldi.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan ve 85-56 Panathinaikos'ın kazandığı hazırlık maçı müsabakasının ardından Galatasaraylı taraftarlar, eski hocaları Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman'a sevgi gösterisinde bulundu.

"BÖLÜCÜ, AYRIŞTIRICI, AŞAĞLIK HAREKET"

Fanatik Galatasaraylı olduğu bilinen başantrenör, maç sonrası eliyle 3-1 işareti yaparak derbinin skoruna göndermede bulundu. Sosyal medyada gündem olan o görütünün ardından Fenerbahçe'den çok sert bir tepki geldi. Fenerbahçe Genel Sekreteri Burak Kızılhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Milli takım hocası kimliğine yakışmayan, ismini bile anmak istemediğim o şahsın hareketiyle ilgili bölücü, ayrıştırıcı, aşağılık hareketiyle ilgili kendi aramızda istişareleri yaptık. İlgililer ile görüştük. Konu hakkında camiamızın içi rahat olsun. İlgili aksiyonları alacağız.”

Yönetim Kurulu üyelerinden Kemal Danabaş ise, "Sekreterimiz gerekenleri söyledi. Bir cümle de ben etmek istiyorum; bu aşağılık tavrı koyan zihniyet, bu aşağılık tavrı ortaya koyan zihniyet Fenerbahçe’ye saygısızlık yapılamayacağını görecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde konuştu.

ERGİN ATAMAN'DAN ÖZÜR PAYLAŞIMI

Başantrenör Ergin Ataman, yaşanan olayların ardından bir özür paylaşımı yaptı.

FENERBAHÇE'NIN MİLLİ TAKIMA SPORCU GÖNDERMEME KARARI

Fenerbahçe, Ergin Ataman'ın özür dilemesinin kulüp tarafından yok sayıldığını ve A Milli Basketbol Takımı'na sporcu göndermeme kararı alındığını açıkladı.

Sarı - lacivertli kulüpten yapılan bildiride şu cümleler kullanıldı:

"A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.
 
Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.
 
Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.
 
Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.
 
Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.
 
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;
 
‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.
"

Derbinin PFDK sevkleri açıklandı Spor Galatasaray perdeyi açıyor Spor Dursun Özbek'ten "derbi" açıklaması Spor Trabzonspor'dan VAR kayıtları sonrası tepki! Spor