Süper Ligde kim ikinci olacak? Fenerbahçe mi, Beşiktaş mı?

Süper Ligde ikincilik hesabı derbi sonrasında merak ediliyor. Galatasaray, sezonu şampiyon olarak bitirmeyi geçen hafta garantilemişti. Bu hafta oynanacak maçlar ise Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın ligi kaçıncı sırada bitireceğini belirleyecek maçlar idi. Peki, İkili averajda hangi takım önde? Fenerbahçe mi Beşiktaş mı? İşte son puan durumu ve ikincilik hesabı detayları...

Abone ol

Süper lig 2022-2023 sezonu önümüzdeki hafta tamamlanacak. Galatasaray, bu sezonu şampiyon olarak bitirdi. Kupasını dün oynanan Fenerbahçe derbisi ile tamamladı. Maçtan 3-0 mağlup ayrılan Fenerbahçe ile Kasımpaşa'yı 5-2 yenen Beşiktaş'ın puanları eşitlendi. Bu durumda son hafta alınacak sonuçlara göre ligi ikinci sırada bitirecek takım belli olacak. Peki, Fenerbahçe mi Beşiktaş mı? İkili averajda kim önde?

İKİNCİ KİM OLACAK?

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında ikincilik hesabı yapılıyor. Son maçlarda alınan sonuçlar sonrasında puanları eşitlendi. İki takım da 77 puana sahip. Gol averajı da iki takımın 42 ve aynı. Fakat puanları eşit olan takımlarda ikili averaja önce bakılıyor.

İKİLİ AVERAJDA KİM ÖNDE? FENERBAHÇE Mİ BEŞİKTAŞ MI?

TFF mevzuatına göre iki takım arasında puanların eşit olması halinde ikili averaja bakılıyor. Fenerbahçe ile Beşiktaş, Süper Ligin 8. ve 27. haftasında karşı karşıya geldi. İlk maç 0-0 berabere bitmişti. İkinci maçta Beşiktaş, Fenerbahçe'yi deplasmanda 4-2 yendi. Bu durumda son hafta alınan sonuçlara göre ikinci belirlenecek.

Fenerbahçe, son hafta Gaziantep maçı var. Fakat bu maç deprem nedeniyle Gaziantep'in ligden çekilmesi nedeniyle Fenerbahçe hükmen 3-0 galip sayılır.

Beşiktaş'ın son hafta maçı ise evinde oynayacağı Konyaspor maçı. Beşiktaş bu maçı kazanması halinde puanlar eşit olacağı ve ikili averajda önde olması nedeniyle ligi ikinci sırada bitirecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bakü'de madalya kazanan sporcuları tebrik etti Spor Icardi ve Simge Sağın'dan yılın düeti! Aşkın olayım Spor 100. YILA ÖZEL KUPAYI G.SARAYLI FUTBOLCULAR KALDIRDI! Spor Aslantepe'ye Aslan indi! Galatasaray'dan sürpriz Spor