Fatih Karagümrük ne zaman kuruldu?

Fatih Karagümrük takımı merak konusu oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Bundan böyle ben artık Karagümrüklüyüm." sözleri sonrasında Fatih Karagümrük takımı hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı. Peki, Fatih Karagümrük ne zaman kuruldu? Fatih Karagümrük nerenin takımı, başkanı kim?

Abone ol

Devlet Bahçeli, Karagümrüklü olduğunu açıkladı. Bu açıklama ile birlikte Fatih Karagümrük takımı gündem oldu ve Fatih Karagümrük ne zaman kuruldu, başkanı kimdir, nerenin takımı, hangi semtte araştırılmaya başlandı. İşte Fatih Karagümrük hakkındaki bilgiler...

FATİH KARAGÜMRÜK NE ZAMAN KURULDU?

1926 yılının ilkbaharında (tahmini olarak 18 veya 19 Mayıs) Muhtar Bey başta olmak üzere Acıçeşmeli Minareci İzzet, Aleattin Bey, Nazmi Bey, Bedri Bey ve Karagümrüklü Abdullah Bey, Mustafa İzmirli ve Cemil Bey'in gayretleri ile "Acıçeşme Gençleri" ve "Karagümrük Gençleri" takımlarının birleşmesiyle, Karagümrük İdman Yurdu adıyla kurulan bir spor kulübüdür.

NERENİN TAKIMI?

Karagümrük, ismini aldığı İstanbul'un Fatih ilçesinin takımıdır.

FATİH KARAGÜMRÜK SK BAŞKANI KİMDİR?

Karagümrük'ten önce çeşitli kulüplerde menajerlik ve sportif direktörlük görevlerini yürüten Türk spor yöneticisi Süleyman Hurma, Fatih Karagümrük'ün sahibi ve başkanıdır.

FATİH KARAGÜMRÜK RENKLERİ

Takımın forma renklerine ise yine aynı dönemde karar verildi. Acıçeşme Gençleri siyah-beyaz renkler üzerinde duruyordu. Karagümrük Gençleri ise Kadıköy’de bir maçını izledikleri Union Club’ın lacivert-kırmızı olan formalarını beğenmişlerdi. Arnavut Fevzi Efendi'nin iknaları ile Karagümrük, renklerini Karagümrük Tulumbacıları’ndan (İtfaiye teşkilatı) almaya karar verdi. Her semtte, o zamanlar sporu da temsil eden tulumbacıların, ayrı ayrı renkleri mevcuttu. Karagümrüklü tulumbacılar da kırmızı fanila ve siyah paçalı şort giyerlerdi. Bu yüzden yeni kurulan Karagümrük İdman Yurdu’nun forması kırmızı-siyah olarak ittifakla kabul edildi. Karagümrük tulumbacılarının o dönemdeki başarılarına bir atıf olarak kırmızı alevi, siyah ise dumanı temsil edecek şekilde seçilmişti.

SAHASI ELİNDEN ALININCA KAPANDI!

1942 sezonuna kadar Türkiye amatör liglerinde mücadele eden Karagümrük, 1941-42 sezonu sonunda İstanbul 1. Profesyonel Ligi'ne şampiyon olarak çıkmıştı. Bu tarihi başarının ardından şaşkınlık veren bir karara imza atıldı. Dönemin Millî Eğitim Bakanı Vefa doğumlu, Vefa Lisesi mezunu Hasan Ali Yücel'in girişimleri sonucunda Karagümrük Semt Stadı (Çukurbostan Sahası), Karagümrük'ün elinden alındı ve o dönem Eminönü ilçesi sınırları içerisinde yer alan Vefa Spor Kulübü'ne tahsis edildi. Bu durum neticesinde oynayacak sahası olmayan, sahanın yanındaki ısınma alanını kullanamayan Karagümrük, 1946 yılına kadar kapalı kaldı.

MAÇLARINI NEREDE OYNUYOR?

2020-21 sezonunda itibaren maçlarını 76.092 koltuk kapasiteli Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynamaktadır. Kulübün ayrıca Kadınlar Süper Ligi'nde mücadele eden kadın futbol takımı da mevcuttur.

Lakers'ın yıldızı LeBron James sakatlandı Spor Modric formasını depremzedelere bağışladı Spor Avrupa devi Torreira için geliyor Spor Dünya Kupası'na katılacak takımlar belli oldu Spor