EURO 2024 kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? A Milli Takımımızın EURO 2024'teki rakipleri belli oluyor!

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası kura çekilişi Almanya'da yapılacak. Türkiye A Milli Futbol Takımımız, kura çekimine 2. torbadan katılacak. Kuralara 21 takım katılacak. Play Off'tan gelecek takım martta belli olacak. Peki, EURO 2024 kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Abone ol

Futbolda gözler bu akşam yapılacak EURO 2024 kura çekiminde olacak. Canlı yayında yapılacak kura çekilişi ile A Milli Takımımızın EURO 2024'teki rakipleri belli olacak. Kura çekimi, Almanya'nın Hamburg şehrinde yapılacak. Futbolseverler, EURO 2024 kura çekimi ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda merak ediyor. İşte kura çekimi canlı yayın linki...

EURO 2024 KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

A Milli Takımımızın rakiplerinin belli olacağı EURO 2024 kura çekimi, 2 Aralık Cumartesi günü yapılacak. Almanya'nın Hamburg kentinde gerçekleştirilecek resmi kura töreni TSİ 19.30'da başlayacak ve TSİ 20.00'de kura çekimine geçilecek. Kura çekimi TRT Spor'un yanı sıra uefa.com sitesinden de canlı olarak yayınlanacak.

EURO 2024 kura çekimi canlı izle

KURA ÇEKİMİ YAPILACAK TORBALAR

Türkiye'nin 2. torbadan katılacak olduğu EURO 2024 kura çekiminde dört torba ve takımların dağılımı şöyle;

Torbalar şu şekilde:

1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, Belçika

2. Torba: Türkiye, Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Romanya, Avusturya

3. Torba: Hollanda, İskoçya, Slovenya, Hırvatistan, Slovakya, Çekya

4. Torba: İtalya, Sırbistan, İsviçre, Play Off A, Play Off B, Play Off C

Son üç takım 26 Mart'ta belli olacak

Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak son üç takım, 21-26 Mart tarihleri arasında 12 ülkenin katılacağı play-off turu maçları sonunda belli olacak. Play-off etabında Bosna Hersek, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Yunanistan, İzlanda, İsrail, Kazakistan, Lüksemburg, Polonya, Ukrayna ve Galler mücadele verecek. Tek ayaklı eşleşmelerde play-off turu yarı finalleri 21 Mart 2024'te, finalleri ise 26 Mart 2024'te oynanacak.

GRUP AŞAMASI NASIL OLACAK?

24 takımın yer alacağı turnuvada, 6 grubu ilk iki sırada tamamlayan takımlar ve en iyi 4 grup üçüncüsü, adını son 16 turuna yazdıracak. Bu aşamadan itibaren turnuvada, tek maç eleme usulüne geçilecek.

Türkiye'den kulüp alacaklar! Spor Yusuf Yazıcı tarihe geçti Spor Turan'dan flaş sözler: Ne ramazan bıraktınız ne oruç ne ibadet Spor Ahmet Nur Çebi takımla vedalaştı Spor