Esat Murat Molva Türkiye Briç Federasyonu Başkanı

Esat Murat Molva, Türkiye Briç Federasyonu'nun yeni başkanı olarak görevine başladı. Hedefleri arasında briç sporunu geliştirmek var.

Abone ol

Türkiye Briç Federasyonu, olağan seçimli genel kurulunu gerçekleştirdi ve yeni başkanını seçti. Esat Murat Molva, yapılan oylamada %95 oy oranıyla bu göreve getirildi.

Seçim Süreci

Kurul, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde toplandı. Mevcut başkan Yasemin Merçil'in aday olmadığı bu süreçte, divan başkanlığını Esadullah Turhan Aküzüm üstlendi. Tek aday olarak katılan Molva, 65 oy kullanan delegeden 62'sini alarak başkanlık görevini devraldı.

Molva’nın Hedefleri

Başkan Molva, camianın içinden biri olarak tüm başkanlarla iş birliği yapacağını belirtti. "Briç branşını olimpik bir spor olarak görüyoruz. Federasyonumuzu daha görünür kılmak için var gücümüzle çalışacağız," dedi.

Gelecek Planları

Molva, ayrıca elektronik briç sistemine geçiş yapmayı ve karşılaşmalarda kameralı sistem kullanarak anlaşmazlıkları gidermeyi düşündüklerini ifade etti. "Kulüplerin önünü açmak istiyoruz. Pandemi ve depremler nedeniyle zorluk çeken kulüpler için güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum," diye ekledi.

Yeni Yönetim Kurulu

Esat Murat Molva'nın başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda Aykut Aksu, Samet Karagöz, Can Berktaş, Sevinç Atay, Kaan Aydın, Burhan Poshoroğlu, Uğur Öncel, Hacı Ali Çelik, Talip Çankırı ve Tuncer Şengöz yer alıyor.

Türkiye Briç Federasyonunun olağan seçimli genel kurulu, Ankara'daki Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Seçime tek aday olarak giren Esat Murat Molva, kullanılan 65 oyun 62'sini alarak federasyon başkanlığına seçildi.

Milli takımın yıldızına rekor teklif Spor Ampute Takımı Kuraklık İçin Seyfe Gölü'nde Antrenman Yaptı Spor Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası başladı Spor Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan yeni dönem toplantısı Spor