Erzincan'da Geleneksel Hava Koşusu Şampiyonası Başladı

Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası, Erzincan'da tarihi bir atmosferde gerçekleşiyor.

Abone ol

Türkiye Geleneksel Okçuluk Federasyonu tarafından organize edilen Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası, Erzincan'da start aldı.

İlk Gün Heyecanı

Şampiyonanın ilk gününde Üzümlü ilçesinde bulunan Semiz Ali Mera Alanı'ndaki 700 metrelik parkurda, kadın ve erkek sporcular atış gerçekleştirerek yarışmaya başladı. Yoğun katılım ile gerçekleşen organizasyona 20 ilden 28 kulüpten toplam 132 sporcu katılıyor.

Vali Aydoğdu: "Bu Bir Yarışmanın Ötesi"

Yarışmanın açılışında konuşan Vali Hamza Aydoğdu, bu etkinliğin sadece bir müsabaka olmadığını, kültürü ve tarihi değerleri günümüze taşıdığını vurguladı. Aydoğdu, "Erzincan, köklü bir medeniyete sahiptir. Buradaki birlik ve beraberlik, organizasyonların başarısının anahtarıdır." dedi.

Federasyon Başkanından Mesaj

TGTOF Başkanı Cengiz Toksöz ise, "Mengücek Melik Gazi'nin ruhunu yaşatmak için çaba sarf ediyoruz. Ahlak ve maneviyat çerçevesinde hareket ederek bu sporu geliştirmeye devam edeceğiz." açıklamasında bulundu.

Milletvekili Karaman: "Erzincan, Sporun Merkezi"

Erzincan'ın tarih boyunca spor ve kültürün merkezi olduğunu ifade eden AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, "Okçuluk, sadece bir spor değil, aynı zamanda odaklanma ve sabır gerektiren bir yaşam tarzıdır." açıklamasında bulundu.

Katılımcılar ve Misafirler

Etkinliğin açılışına Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Veysel Yanık, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Üzümlü Belediye Başkanı Lütfü Yakut, Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Fatih Çöpür ve çok sayıda sporcu ile vatandaş katıldı.

Türkiye Geleneksel Türk Okçuluk Federasyonunca (TGTOF) düzenlenen Mengücek Melik Gazi Büyükler Hava Koşusu Türkiye Şampiyonası, Erzincan'da başladı. Şampiyonanın ilk gününde Üzümlü ilçesinde bulunan Semiz Ali Mera Alanı'nda hazırlanan 700 metrelik parkurda, kadın ve erkek sporcular atışlarını yaptı.

Eski milli basketbolcu Asım Pars evinde ölü bulundu Spor 2024 Offroad Şampiyonası Denizli'de Tamamlandı Spor Nahit Şahin Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanlığına Seçildi Spor Arda'yı kızdıran soru Spor