Dünya Türkiye'ye yardım için harekete geçti! İsrail, ABD, Azerbaycan...

Son dakika deprem haberleri... Türkiye, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7,4 büyüklüğünde deprem ile sarsıldı. 10 ilde yıkıma sebep olan depremin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uluslararası yardım çağrısı yaptı. Çağrıya başta Azerbaycan olmak üzere ABD, Yunanistan, Hollanda ve Romanya'dan dönüş yanıt geldi. İsrail Savunma Bakanı Gallant, Milli Savunma Bakanı Akar'a dayanışma telefonu...

Abone ol

Son dakika deprem haberleri... İsrail başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi Türkiye'ye yardım etmek için harekete geçti. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesindeki saat 04.17'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.



Kahramanmaraş Pazarcık'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem; Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Gaziantep, Malatya, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de yıkıma neden oldu.
Ülke genelinde arama kurtarma çalışmaları başlarken, AFAD ilk belirlemelere göre 284 vatandaşın hayatını kaybettiğini duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise uluslararası 4. seviye alarm verdiklerini ifade ederek, uluslararası yardım çağrısında bulunduklarını söyledi.



AZERBAYCAN 370 KİŞİLİK EKİP GÖNDERİYOR
Dünya genelinde birçok ülke Türkiye'ye yardım için harekete geçti. Başta İsrail olmak üzere; Azerbaycan, ABD, İran ve Avrupa Birliği yardım için çalışmalar başlattı.

Azerbaycan’dan 370 kişilik arama kurtarma ekibi, AFAD ve diğer ekiplerin çalışmalarına katkı vermek üzere deprem bölgesine intikal ediyor.

"ABD HER TÜRLÜ YARDIMA HAZIR"
ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Türkiye’de bu sabah erken saatlerde 10 ilde etkili olan 7.4’lük depremle ilgili açıklama yaparak ABD’nin her türlü yardımı sağlamaya hazır olduğunu belirtti.

Açıklamada, "ABD, bugün Türkiye ve Suriye'de meydana gelen yıkıcı deprem haberlerinden derin endişe duyuyor. Gerekli her türlü yardımı sağlamaya hazırız. Başkan Biden, en çok etkilenenlere yardım etmek adına ABD'nin müdahale seçeneklerini değerlendirmeleri için USAID ve diğer federal hükümet ortaklarına talimat verdi. Türkiye Hükümeti ile koordineli olarak durumu yakından izlemeye devam edeceğiz" denildi.

USAID, ABD'nin uluslararası kalkınma ajansıdır ve sivil dış yardım ile kalkınma yardımını yönetmekle sorumlu bağımsız bir kuruluştur.

MİÇOTAKİS: YUNANİSTAN KAYNAKLARINI SEFERBER EDİYOR
Bir yardım açıklaması da Yunanistan'dan geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, Türkiye'deki depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek, "Yunanistan, kaynaklarını seferber ediyor ve hemen yardım edecek." ifadesini kullandı.
Miçotakis, Türkiye'de meydana gelen ve Suriye'de de yıkıma neden olan deprem nedeniyle "derin üzüntü duyduğunu" da kaydetti.

MARMARA DEPREMİNDE DE YARDIM GÖNDERMİŞLERDİ
Türkiye'de 1999 yılında meydana gelen Marmara depreminde Yunanistan Türkiye'ye, yine 1999'da Yunanistan'da meydana gelen Atina depreminde de Türkiye Yunanistan'a yardım göndermişti.

HOLLANDA VE ROMANYA’DAN DA EKİPLER YOLA ÇIKTI
Avrupa Kriz Yönetimi Komiseri Janez Lenarcic, meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından Avrupa Birliği (AB) Sivil Koruma Mekanizması’nın aktif hale getirildiğini belirterek, “Hollanda ve Romanya’dan ekipler şimdiden yola çıktı” dedi.

İSRAİL SAVUNMA BAKANI YOAV GALLANT GALLANT, MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULUSİ AKAR'I ARADI
Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Akar ile telefonda görüştüğünü duyurdu. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen deprem sebebiyle Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ı arayarak yardıma hazır olduklarını söyledi.

Gallant, "Türkiye'nin başına gelen felaketin ardından güvenlik teşkilatı adına derin üzüntümü dile getirmek üzere Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile görüştüm." ifadesini kullandı.

Görüşmede İsrail'in dayanışma mesajını ileten Gallant, "Bakan Akar'a İsrail güvenlik güçlerinin teyakkuz halinde olduğunu ve Türk halkına arama kurtarma çalışmalarında gerekli tüm yardımı yapmaya hazırlandığını söyledim." açıklamasında bulundu.

Muslera'nın sağlık durumu nasıl? Spor İstanbul'da kazanan ev sahibi Spor Avcı'dan G.Saray'a 'fırtına' göndermesi Spor Trabzonspor'da sürpriz ayrılık Spor