Çanakkale'de 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu Coşkusu

Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katılıyor. Slogan: 'Pes etmeyenlerin izinden'.

Abone ol

Bu yıl "Pes etmeyenlerin izinden" temasıyla gerçekleştirilen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu, tarihi Gelibolu Yarımadası'nda başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın öncülüğünde, birçok kurum ve kuruluşun destekleriyle hayata geçirilen etkinliğe 21 ülkeden toplamda 3 bin 112 sporcu katılıyor.

SPORCULAR HEYECANLA YARIŞIYOR

Maraton kapsamındaki 42 kilometrelik ana koşu için 89 sporcu, 21 kilometrelik yarı maratona 285 sporcu ve 10 kilometre koşusuna ise 944 sporcu kayıt yaptırdı. Ayrıca "1915 Saygı Koşusu" adı altında düzenlenen 1,915 kilometrelik parkurda 1,794 yarışmacı yer almakta.

TEMATİK PARKURDA KOŞU DENEYİMİ

Maratonun başlangıç noktası, Eceabat ilçesindeki Kilitbahir köyü yakınlarındaki Namazgah Tabyası olarak belirlendi. İlk olarak yarışmacılar start aldı, ardından halk koşusu gerçekleşti.

KATILIMCILAR VE KONUŞMALAR

Etkinliğe katılan, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ve diğer yetkililer düzenin önemine değindi. İsmail Kaşdemir, Uluslararası Gelibolu Maratonu'nun tarihi alanın uluslararası bir buluşma noktası olduğunu vurguladı.

Kaşdemir, "Gelen sporcular bu tematik parkurda keyif alarak koşularını yapıyor. Çanakkale artık barış, dostluk ve huzurun simgesi. Bu topraklar, savaş değil, barışla anılıyor." diye konuştu.

Antalyaspor-Fenerbahçe maçı muhtemel 11'leri Spor Galatasaray son dakikada yıkıldı Spor Abdullah Topaloğlu yeniden başkan Spor Genelkurmay Başkanlığı Kupası'nda Kazanan Belli Oldu Spor