Çağlar Söyüncü kimdir, kaç yaşında, nereli? Fenerbahçe'ye imza atacak olan Çağlar Söyüncü hangi mevkide, hangi takımda oynuyor?

Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe ile görüşmek için bugün İstanbul'a geliyor. Milli futbolcu, İzmir'de futbola başladı, yurt dışında birçok takımın formasını giydi. Son olarak Atletico Madrid'de oynuyordu. Peki, Çağlar Söyüncü kimdir, kaç yaşında, aslen nereli, hangi mevkide oynuyor?

Abone ol

Çağlar Söyüncü, Fenerbahçe'ye transfer olmak üzere. Stoper pozisyonunda oynayan Çağlar Söyüncü, geçen yıl Atletico Madrid'e transfer olmuştu. Söyüncü, Altınordu'dan sonra Freiburg, Leicester City, Atletico Madrid formaları giydi. Peki, Çağlar Söyüncü kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? İşte Çağlar Söyüncü biyografisi...

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ KİMDİR?

Çağlar Söyüncü, 23 Mayıs 1996 İzmir doğumlu. Söyüncü futbola Menemen Belediyespor'da başladı. Burada geçirdiği zaman boyunca forvet oynadı. Bucaspor'da stoper oynamaya başlayan futbolcu, U-16 liginde Ege birinciliği ve Türkiye üçüncülüğü yaşadı. 2014-15 sezonunda futbolcu, Altınordu'ya transfer oldu.

Altınordu'dan 2.500.000€ bonservis bedeliyle transfer edilen Çağlar söyüncü, 1. Lig'den yurt dışına transfer olan ilk futbolcudur.

Memleketi İzmir'de kariyerine başlayan Söyüncü, 2014'te Altınordu ile profesyonel oldu. İki sezon boyunca forma giydi ve 2016'da Bundesliga ekibi Freiburg'a transfer oldu. Burada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti ve Ağustos 2018'de 21,1 milyon Avro bonservis bedeliyle Premier League ekibi Leicester City'e transfer oldu.

Beş sezon boyunca Leicester'da oynadı ve 2021'de FA Cup ve 2022'de Community Shield Kupası'nı kazandı. Temmuz 2023'te La Liga ekibi Atlético Madrid ile anlaştı.

Millî takım kariyeri

2014-15 yılları arasında çeşitli seviyelerde Türkiye genç millî formasını giyen futbolcu, 24 Mart 2016 tarihinde Antalya Stadyumu'nda İsveç ile oynanan maçta, 90. dakikada Ozan Tufan'ın yerine oyuna girerek ilk defa A millî olmuştur.

Uluslararası düzeyde Türkiye'yi temsil eden Söyüncü, ilk kez forma giydiği 2016'dan bu yana 50'den fazla kez millî formayı giydi ve 2020 Avrupa Şampiyonası'nda oynadı.

Çağlar Söyüncü Fenerbahçe'de... Spor Beşiktaş-Trabzonspor derbisinin tarihi belli oldu Spor Carlos Sainz Dakar'da 4'üncü kez şampiyon Spor Beşiktaş'ın Lascelles teklifine yanıt geldi Spor