Boşnak asıllı eski milli basketbolcu Asım Pars 48 yaşında hayatını kaybetti

Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Kalesija kentindeki evinde ölü bulundu. Pars, kariyeri boyunca toplam 11 Türk takımında forma giydi.

Abone ol

Eski milli basketbolcu Asım Pars, Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Kalesija kentindeki evinde ölü bulundu.

A Milli Basketbol Takımımızın tarihindeki ilk madalyayı kazandığı 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda pivot olarak kadroda bulunan Bosna Hersek asıllı Türk basketbolcu Asım Pars'ın cansız bedeninin evinde bulunduğu belirtilirken, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin de bu bilgiyi doğruladığı ifade edildi.

Basketbol kariyerine 1992'de Bosna Hersek'in Sloboda takımında başlayan 1976 doğumlu Pars, Bosna Hersek'te 1992-1995'te yaşanan savaş sırasında Türkiye'ye geldi.

TOPLAM 11 TÜRK TAKIMINDA FORMA GİYMİŞTİ

Eski milli basketbolcu Pars, Türkiye'de Galatasaray, Tuborg Pilsener, Ülkerspor, TOFAŞ, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Pınar Karşıyaka, Türk Telekom, Mersin Büyükşehir Belediye ve Erdemirspor gibi takımlarda forma giydi.

Eski basketbolcu, Galatasaray ve Tuborg Pilsener formaları altında gösterdiği başarılı performansın sonucunda Türk vatandaşı yapılmıştı ve 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda ikinci olan Türk Milli Takımı'nın kadrosunda yer almıştı.

FENERBAHÇE'DEN TAZİYE MESAJI

Fenerbahçe Beko da Asım Pars'ın vefatı sonrasında sosyal medya hesabından taziye mesajı yayınladı. Sarı lacivertli kulübün açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"2000-2001 sezonunda formamızı giyen milli sporcumuz Asım Pars’ın vefat ettiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Asım Pars’a Allah’tan rahmet; ailesi, yakınları ve basketbol camiasına başsağlığı ve sabır dileriz."

2024 Offroad Şampiyonası Denizli'de Tamamlandı Spor Nahit Şahin Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanlığına Seçildi Spor Arda'yı kızdıran soru Spor Paok maçının hakemi belli oldu Spor