Birgül Erken rekor kırmak için yola çıktı

Birgül Erken, Yunanistan'daki Dünya Şampiyonası'nda Türkiye rekorunu kırmayı hedefliyor.

Abone ol

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'ın Kalamata kentinde devam eden Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda paletsiz dalış kategorisinde, kendisine ait olan 34 metrelik Türkiye rekorunu geliştirmeyi hedefliyor.

40 ÜLKEDEN 140 SPORCU KATILIYOR

40 ülkeden toplam 140 sporcunun katıldığı bu büyük organizasyonda, Erken Master grubunda yer alıyor. Dalış sırasında 36 metreye inmeyi planlayan Erken, yeni bir rekor denemesi için hazırlıklarını sürdürmekte.

ÜLKESİNİ TEMSİL EDECEK

Şampiyona öncesinde bir basın toplantısı düzenleyen Erken, tüm sezon boyunca yaşadığı zorluklar ve sağlık sorunlarına rağmen, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceğini vurguladı. Rekor denemesi için fiziksel olarak hazır olduğunu ifade eden Erken, "Bu prestijli organizasyonda kıracağım rekoru, tüm dünyadaki kadınların mücadelelerine adamak istiyorum. Türk kadınlarının güçlü geleceğine inanıyorum ve onlara ilham vermeyi umuyorum," dedi.

DESTEK VE TEŞEKKÜRLER

Erken, şampiyonaya katılmak için tüm masraflarını kendi imkanlarıyla karşıladığını belirtti ve kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Milli sporcu Birgül Erken, Yunanistan'da düzenlenen Serbest Dalış Dünya Şampiyonası'nda paletsiz kategoride, 34 metreyle kendisine ait Türkiye rekorunu kırmayı deneyecek.

Avrupa Konseyi Spor Konferansı yapıldı Gündem Beşiktaş teknik direktöründen Semih açıklaması Spor Türkiye Briç Federasyonu'nda Yeni Dönem Spor Milli takımın yıldızına rekor teklif Spor