Aziz Yıldırım'dan Ali Koç'a flaş cevap! "Kimse aday olmazsa ben aday olurum"

Son dakika... Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a seçim çağrısı yapan sarı-lacivertli takımın efsane başkanı Aziz Yıldırım, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım, Ali Koç'a bir kez daha kongreye davet etti. Yıldırım, "Aday çıkmaz diye camiayı tehdit etme, Kimse aday olmazsa ben adayım. Bunu bil" dedi.

Abone ol

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe'de son günlerde hareketli saatler yaşanıyor. Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım, kulüpte yaşanan başarısız dönemlerin altını çizerek mevcut başkan Ali Koç'a seçim çağrısı yapmıştı.

Ali Koç ise Mali Genel Kurul'da Aziz Yıldırım'a cevap vererek, "Ya aday ol ya da başımızdan çekil" ifadelerini kullanmıştı.

Aziz Yıldırım - Şekip Mosturoğlu


Yaşanan bu gelişmelerin ardından Aziz Yıldırım gündemi değerlendirdiği bir basın toplantısı düzenledi...

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle...

5 yıl önce Fenerbahçe ile olan ilişiğimi kestim. Yeni bir hayat kurdum kendime ama siz beni rahat bırakmıyorsunuz. 

Ali Koç'u seçen kongre üyeleri nerede? Niye yoksunuz ortada. 5 yıldır kötü giden Fenerbahçe var. Başkan, "Bağırıyor aday çıkarın kongre yapalım" diye. Niye aday çıkarmıyorsunuz?

Fenerbahçe yönetimi çok güçsüz. Benim yönetimimde hep güçlü insanlar vardı. Maddi manevi, fikir açısından, benle kavga eden insanlar vardı.

Aziz Yıldırım

Bizim kongre çağrımız, güvenoyu tazele. Yeni yönetim kur, daha güçlü bir yönetim kur. Herkes destek olsun. Çağrımız buydu. 

Olağanüstü kongre yap deme sebebim seçim değildi. Güven oyu iste, seçim değil. Pendikspor'a yenilip, Türkiye Kupası'ndan elendiğimiz sene kongre kararı aldık. Kimse çıkmadı, tek başıma kaldım ama güçlü bir yönetim yaptık. 2006'da Denizlispor maçı sonrasında da aynısını yaptık. Ali Bey de o dönem yönetime girdi.

2024'te adaylar çıkmalıdır. Fenerbahçe camiası başkansız kalamaz. 15-20 bin kişi başkanlık şartlarını yerine getirecek durumdadır.

Aziz Yıldırım

"KİMSE ÇIKMAZSA BEN BAŞKANLIĞA ADAYIM"

Fenerbahçe camiası tehdit edilemez. Aday çıkarsa seçime giderim denilemez. Ali Bey ya bir kongre yap, güven oyu almak için ya da bu konuyu kapat. 

Aday çıkarsa kongre yaparım diyerek camiayı tehdit etme. Aday çıkar, kimse çıkmazsa ben çıkarım.

FETÖ'cü, hocacı, Fenerbahçe'den geçmişte maddi kazanç sağlamış insanlar aday olursa ben gelir orada bulunur ve aday olurum. Bunlar burada bulunamazlar.

Aziz Yıldırım

"BENİM DÖNEMİMDEN 420 MİLYON EURO BORÇ VAR"

Kulübün borcu hakkında bir daha yanlış açıklama yaparsanız mahkemeye vereceğim. Namuslu, şerefli ve ahlaklı olsunlar.

Kendi kendilerine rakamı şişiriyorlar. Sonra 612 Milyon euro borç bıraktığımızı söylüyorlar. Borç 420 milyon euro olarak bıraktık. 90 milyon euro da bir girdi var. 330 milyon euro'ya geldik. 1998'in 15 Şubat'ın başkan oldum. 5.5 trilyon borç vardı. 60-70 milyon euro eder. Onu da düşerseniz, borç 250 milyon euro'dur.

Ben bir daha konuşmayacağım. Bana ne ya! Ben 20 sene başkanlık yaptım, bitti. Satın malları borçları ödeyin. Fenerbahçe borç batağındadır. 

3 milyar borç bıraktım. Şimdi borç 7 milyar 600. Buradan kongre üyelerine, seçenlere söylüyorum. Geçen sene 25, bu sene yüzde 30 harcamayı fazla yapacağız diye izin istediler ve aldılar. Bizim tüzük yüzde 10'dan fazlasına müsaade etmez. Sadece genel kurulda karar alınır.

FENERBAHÇE'Yİ KOÇSPOR YAPTI

Fenerbahçe Koçspor oldu. Yarın bir başkası başkan oldu. Bu sponsorluklar devam edecek mi? Gelen arkadaş bir sene sponsorluk mu arayacak. Geleceğini kararttınız siz. Şimdi ne alıyoruz? Sponsorların bedeli nedir?

80 oyuncu almış, 10 taneye yakın antrenör gelmiş! Fazla değil mi ya? Yazık!

"GÖNLÜMDEN GEÇEN ADAY MURAT ÜLKER"

Başkan adayları aradığımı söylüyorlar, aramıyoruz. Gönlümden geçen Murat Ülker'dir. Nihat Özdemir'le görüştüğüm söyleniyor. Nihat Bey aday olamaz. Kulüp üyeliğinden istifa etti. Olsa desteklerim elbette.

Aziz Yıldırım - Murat Ülker

Ben Murat Ülker'in başkan olmasını bir Fenerbahçeli olarak çok isterim. Ancak kararı o verir. Karar verirse tüm kalbim ve gücümle onu desteklerim.

Ferit Şahenk ismi de geçiyor ancak kendisiyle 6 aydır hiç görüşmedim. Benim yönetimimden de 5-6 tane başkanlık yapabilecek isim var.

12 Dev Adam'ın geniş kadrosu belli oldu Spor Trabzon'a yeni forma sponsoru! 3 yıllık imza Spor Bosna'da Hadzibegic'le yollar ayrıldı Spor Rıvdan Yılmaz açıkladı! Beşiktaş ve Süper Lig... Spor