Aysu Türkoğlu 12 saat yüzerek tarih yazdı! 7 Oceans hedefine bir adım daha...

Geçen yıl 16 saat 28 dakika yüzerek Manş Denizi'ni geçen ve tarih yazan 22 yaşındaki yüzücümüz Aysu Türkoğlu, tarihi bir başarıya daha imza attı. 40 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı da 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzen Türkoğlu, bunu başaran ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu oldu. "7 Oceans" kanallarını 5 yıl içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu kırmak isteyen Türkoğlu, zorlu hedefine bir adım daha yaklaştı.

Abone ol

İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni 16 saat 28 dakikada yüzerek geçen en genç Türk olan Aysu Türkoğlu, yaklaşık 40 kilometrelik Kuzey Kanalı'nı da 11 saat 48 dakika 19 saniyede yüzerek geçmeyi başardı.

Kuzey İrlanda'daki Bangor kentinden yerel saate göre 05.45'de yüzmeye başlayan genç sporcunun zorlu etabına yunuslar da eşlik etti.

Geçişin ardından Türk bayrağı açan Türkoğlu'nun başarısı, sosyal medya hesabından da takipçilerine duyuruldu.

Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçen ilk Türk kadın ve en genç Türk sporcu olan Türkoğlu, Kuzey Kanalı geçişinden ardından "7 Oceans" kanallarını 5 yıl içerisinde tamamlayarak Guinness rekorunu da kırmayı hedefliyor.

SEVEN OCEANS YARIŞLARI

-Manş Denizi (İngiltere -Fransa)
-Cook Strait (Yeni Zelanda)
-Katalina Kanalı (ABD)
-Cebelitarık (İspanya- Fas)
-Molakai Kanalı (Hawai)
-Kuzey Kanalı (İrlanda- İskoçya)
-İshagoru Kanalı (Japonya)

Adını tarihe yazdırdı: Aysu Türkoğlu Kuzey Kanalı'nı yüzerek geçti Spor Cüneyt Çakır'ın yeni görevi belli oldu Spor Süper Lig'de ilk haftanın hakemleri belli oldu Spor Ronaldo ve Benzema'yı Türkiye'den yayınlayacak kanal belli oldu Spor