Ampute Milli Takımı'ndan Seyfe Gölü'nde Kuraklığa Dikkat Çekildi

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü'ndeki kuraklığa dikkat çekmek amacıyla antrenman yaptı. İklim farkındalığı için seslerini yükselttiler.

Abone ol

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde yaşanan kuraklığa dikkat çekmek için gölün kuruyan yüzeyinde antrenman gerçekleştirdi.

İklim Farkındalığı ve Sorumluluk

Kırşehir'de, Arnavutluk'taki Balkan Şampiyonası'na hazırlanan takım, sulak alanın önceki hali ile karşılaşınca büyük üzüntü yaşadı. Takımın teknik direktörü İsmail Temiz, “Bu doğayı gelecek nesillere emanet etmek için farkındalık yaratmalıyız,” dedi.

Önemli Vurgular

Kaleci antrenörü ve emekli jeofizik mühendisi İlhan Elmalı, su rezervlerinin korunmasının gerekliliğine dikkat çekti. Kamu ve yöneticilerin bu konuda daha fazla sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

Takım Kaptanından Temenniler

Takım kaptanı Halil İbrahim Esen, “İklim farkındalığı için buradayız. Gölün eski haline dönmesi için en kısa zamanda gerekli adımlar atılmalı,” ifadelerini kullandı.

Kuruluş ve Yerel Yöneticilerin Görüşleri

Kırşehir'i Koruma Platformu Başkanı Mustafa Düger, organizasyonun Seyfe Gölü'ne dikkat çekmek için yapıldığını ve bu alanın gelecek nesillere aktarılması gerektiğini vurguladı. Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ise küresel iklim değişikliğinin bölgedeki tarım ve hayvancılığı etkilediğini belirtti.

Seyfe Gölü Kuş Cenneti, RAMSAR Sözleşmesi kapsamında koruma altında olup, dünyanın önemli kuş göç yolları arasında yer almaktadır.

Ampute Milli Futbol Takımı, Seyfe Gölü Kuş Cenneti'ndeki kuraklığa dikkati çekti. Arnavutluk'taki Balkan Şampiyonası'na Kırşehir'de hazırlanan Ampute Milli Futbol Takımı oyuncuları, kuraklığa dikkati çekmek için Seyfe Gölü'nün kuruyan yüzeyinde antrenman yaptı.

Dünya Görme Engelliler Halter Şampiyonası başladı Spor Türkiye Bisiklet Federasyonu'ndan yeni dönem toplantısı Spor Milli sporcu Şahika Ercümen'den yeni rekor Spor Minik Motosikletçi Zayn Sofuoğlu, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor Spor