Alperen Şengün'den Türk spor tarihine geçen anlaşma: 5 yıllık sözleşme 185 milyon dolar!

Milli basketbolcu Alperen Şengün, takımı Houston Rockets ile yaptığı sözleşme sonucunda Türk spor tarhine geçti. 5 yıllık sözleşmeden 185 milyon dolar kazanacak olan Şengün, geçen sezon maç başına 21.1 sayı, 9.3 ribaunt, 5 asist ve 1.2 top çalma istatistikleriyle beğenileri üzerine toplamıştı. Alperen Şengün, yeni sözleşmesiyle NBA tarihine de geçti.

Abone ol

NBA'den yapılan açıklamaya göre, Şengün, son sezonu oyuncu opsiyonlu 185 milyon dolarlık 5 yıllık sözleşme uzatma anlaşmasına vardı.

TÜRK SPOR TARİHİNİN EN FAZLA KAZANAN SPORCUSU

NBA’de Houston Rockets forması giyen milli basketbolcu Alperen Şengün, 185 milyon dolar değerindeki 5 yıllık yeni sözleşmesiyle Türk spor tarihinin en fazla kazanan sporcusu unvanını elde etti.

ESPN'in duyurduğu habere göre, Rockets ve Şengün, 1 yıllık oyuncu opsiyonunu da içeren bir kontrat uzatması konusunda anlaşmaya vardı.

NBA TARİHİNE DE GEÇTİ

Alperen Şengün'ün yaptığı anlaşma, NBA tarihinde de bir ilk oldu. Luka Doncic ve Trae Young'dan sonra 5 yıllık çaylak sözleşmesini uzatarak oyuncu opsiyonuna sahip olan üçüncü isim oldu.

SEZONUN EN ÇOK GELİŞİM GÖSTEREN ÜÇÜNCÜ OYUNCUSU

NBA'de 2023-2024 normal sezonunun en çok gelişme gösteren oyuncusu ödülü için finalistler Alperen Şengün (Houston Rockets), Tyrese Maxey (Philadelphia 76ers) ve Coby White (Chicago Bulls) olmuştu.

Coby White 305 puanla ikinci olurken Alperen Şengün ise 92 puanla üçüncü oldu.

YÜKSELEN PERFORMANSLA GELEN BAŞARI

Geçen sezon sergilediği başarılı performansla All-Star seçilme eşiğine gelen Şengün, maç başına 21,1 sayı, 9,3 ribaunt, 5 asist ve 1,2 top çalma ortalamalarıyla dikkat çekti. NBA kariyerinde 3 sezon boyunca Houston Rockets formasıyla 210 maçta sahaya çıkan genç oyuncu, bu karşılaşmaların 148’ine ilk 5’te başladı ve ortalama 27.2 dakika süre aldı. Şengün, 14.9 sayı, 7.9 ribaunt ve 3.8 asist ortalamalarıyla oynadı.

Enes Kanter Gülen'i andı Spor Kerem Aktürkoğlu yeni yaşını açtığı canlı yayında kutladı Spor Fenerbahçe'den sakatlık haberi Spor Fenerbahçeli taraftarlara bir kötü haber daha! Spor