Alperen Şengün, NBA'da fırtına gibi esiyor!

Alperen Şengün, NBA'de harikalar yaratmaya devam ediyor. Houston Rockets forması giyen genç oyuncu, istatistikleri ile zirvede yer alıyor. Ve her maç sonrasında TT olmayı başarıyor. Peki, Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, nereli?

Abone ol

Alperen Şengün, Beşiktaş Basketbol Takımında oynarken NBA seçmelerine katılmış ve Houston Rockets tarafından seçilmişti. 15 sayı 5 ribauntluk performansıyla kariyer rekorunu kıran Alperen Şengün kimdir, kaç yaşında, nereli merak ediliyor. İşte Alperen Şengün hakkındaki bilgiler...

ALPEREN ŞENGÜN KİMDİR?

Alperen Şengün 25 Temmuz 2002 tarihinde Giresun'da doğdu. Alperen Şengün’ün profesyonel olarak basketbol kariyeri Banvit Basketbol Takımı’nda başladı.

2018-2019 sezonunda Türkiye Basketbol Ligi’nde Bandırma Kırmızı Basketbol Kulübü ile 29 maça çıktı ve 10.8 sayı, 6.8 ribaund, 1.2 asist ortalamalarını yakaladı.

2019-2020 sezonunda Teksüt Bandırma ile Basketbol Süper Ligi’nde 22 karşılaşmada süre alarak; 5 sayı ve 3.9 ribaund ortalamalarıyla sezonu tamamladı.

7 Ağustos 2020 tarihinde Beşiktaş ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Beşiktaş forması ile 2020-21 Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonunun En Değerli Oyuncusu seçildi ve ligde MVP seçilen en genç basketbolcu oldu.

2021 NBA Seçmeleri’nde Houston Rockets tarafından 1. turda 16. sıradan seçildi.

Alperen Şengün, pivot ve uzun forvet pozisyonlarında oynamaktadır. NBA gözlemcileri ve yorumcuları tarafından, 2021 NBA Seçmeleri'ne katılan en yetenekli ve üretken uzunlardan biri olarak değerlendirildi.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Alperen Şengün, Milli takım formasını ilk olarak 2018 FIBA 16 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda giydi. Bu turnuvada bronz madalya kazandı. Gösterdiği performansla Turnuvanın En İyi Takımı'na seçildi.

Sonrasında Türkiye'nin turnuvayı beşinci tamamladığı, Arjantin'de düzenlenen 2018 FIBA 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da mücadele etti.

Genç oyuncu, A Milli takım formasını ise ilk kez 2022'de giydi. Grup maçlarında oynanan beş maçta baç başına 18.2 sayı, 2.6 asist ortalaması tutturdu. Şengün turnuva boyunca takımına sayı ve ribaund alanında liderlik etti.[45] Turnuvada maç başına 16.5 sayı, 8.2 ribaund ortalaması yakaladı ve turnuvanın verimlilik puanı en yüksek 8. oyuncusu oldu.

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri'nde iki maçta görev aldı. Maç başına 25 dakika sahada kaldı ve 12.5 sayı, 7 ribaund, 1 asist ortalaması tutturdu.

Trabzon - Fenerbahçe maçı saat kaçta, hangi kanalda? Spor Milli ara sonrası Lig'de Başakşehir galip Spor TFF'den Süper Lig ekibine 3 puan silme cezası Spor Türkiye'den iki hakem listede Spor