Ali Koç Mali Genel Kurul'da yeni hoca kriterini açıkladı

Son dakika Fenerbahçe haberleri... Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu. Kavgaların yaşandığı toplantıda birçok mesaj ve ipucu veren Koç, gelecek hakkında da konuştu. Çok merak edilen yeni sezonda sarı-lacivertlilerin yeni teknik adamının kim olacağı sorusunu cevapladı.

Abone ol

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, 2022 yılı Olağan Mali Genel Kurul'da açıklamalarda bulundu. Koç, yeni sezonda, çok merak edilen sarı-lacivertlilerin yeni teknik direktörünün kim olacağı sorusunu cevapladı. Başkan, camiayı bilen ve Fenerbahçe'nin DNA'sını bilen bir yerli ismi işaret etti.

Bu açıklamalardan sonra Fenerbahçe'yle anılan Türk hocalara şöyle bir göz atalım:

1-) İSMAİL KARTAL

Fenerbahçe'de konuşulan isimlerden biri, takımın 10 yıl formasını giymiş İsmail Kartal. 62 yaşındaki teknik adam, Kanarya'da 2014-2015 sezonunun tamamı ve 2021-2022 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe'yi çalıştırdı. Burada hoca olarak, 2014 Süper Kupası'nı kazandı. Sarı-lacivertli takımdan ayrıldığı 2022 senesinden itibaren hiçbir takımda görev almadı.

2-) AYKUT KOCAMAN

Bir diğer isim ise Fenerbahçe tarihinin en önemli futbolcularından biri Aykut Kocaman. Bu takımın 12 yıl formasını giydikten sonra sırasıyla 2010-2013 yılları ve 2017-2018 sezonunda teknik adamlık yaptı. Burada 1 Süper Lig, 2 Türkiye Kupası kazanan başarılı hoca, Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra Konyaspor ve Başakşehir'i çalıştırdı ve yaklaşık 2 sezondur kulüpsüz.

3-) VOLKAN DEMİREL

Fenerbahçe tarihine damga vurmuş isimlerden biri olan Volkan Demirel de doğal aday konumunda. Sarı-lacivertli formayı 2002-2019 arasında giymiş olan tecrübeli eldiven, emekli olduktan sonra Fenerbahçe'de 2 sezon boyunca yardımcı teknik adamlık yaptı. Sonrasında 1.adam olarak Karagümrük ve Hatayspor'da çalışan başarılı hocanın Güney ekibi ile kontratı Haziran ayının sonunda bitiyor.

4-) EMRE BELÖZOĞLU

Başakşehir'in başarılı teknik direktörü Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli ekiple ismi geçen hocalardan biri. Fenerbahçe'de 2008-2012, 2013-2015 ve 2019-2020 olmak üzere üç dönem forma giyen başarılı futbolcu, emekli olduğu günün ardından, Kanarya'da önce sportif direktörlük sonra da teknik adamlık yaptı. 2021 yılından beri Başakşehir'i çalıştıran Emre Belözoğlu'nun, turuncu-lacivertli ekiple sözleşmesi 2024'te bitecek.

5-) SERGEN YALÇIN

Türk Futbol Tarihi'nin en önemli oyuncularından biri olan Sergen Yalçın da Fenerbahçe'nin listesinde yer alıyor. Daha öncesinde, 6 aylığına sarı-lacivertlilerin formasını giyen başarılı oyuncu, emekli olduktan sonra Anadolu'nun birçok yerinde çalıştı ve takımların çoğunu kümede tuttu. Ardından Beşiktaş'a giden teknik adam, burada 1 Süper Lig ve Türkiye Kupası kazandı. 2021 yılından beri serbest statüde olan hoca, Fenerbahçe için bir aday.

6-) ABDULLAH AVCI

Türkiye'de görevi en taze bitmiş teknik adamlardan biri olan Abdullah Avcı'ya, başkan Ali Koç'un özel bir hayranlığının olduğu bilinen bir gerçek. Başakşehir, Milli Takım ve Beşiktaş'ta geçirdiği yılların ardından Trabzonspor'un başına geçen Avcı, 1 Süper Lig ve Süper Kupa kazanarak, kariyerinde eksik olanı tamamlamıştı. Geçtiğimiz aylarda Fırtına'dan ayrılan hoca, Fenerbahçe'ye henüz kırmızı ışık yakmadı.

Uğur Dündar Fenerbahçe'deki görevine geri döndü Spor Ali Koç açıklamalarda bulunuyor Spor Son dakika... Fenerbahçe'nin güncel borcu açıklandı Spor Fenerbahçe artık 5 yıldızlı Spor