Alexander Bah kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide, hangi takımda oynuyor? Alexander Bah futbol kariyeri

Alexander Bah ismi, Galatasaray son dakika transfer haberlerinde geçiyor. İddialara göre Galatasaray, Danimarkalı sağ bek Alexander Bah için takımına teklif gönderdi. Taraftarlar, Alexander Bah kimdir, kaç yaşında merak ediyor. Peki, Alexander Bah hangi takımda oynuyor?

Abone ol

Galatasaray, yeni sezon için hazırlıklarını sürdürürken kadrosunu Alexander Bah ile güçlendirmek istiyor. Benfica'da oynayan Danimarkalı sağ bek oyuncusu için takımına teklif bile yapıldığı söyleniyor. Peki, Alexander Bah kimdir, kaç yaşında? İşte Alexander Bah futbol kariyeri...

ALEXANDER BAH KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

Tam adı Alexander Hartmann Bah olan futbolcu, 9 Aralık 1997 doğumlu. Primeira Liga kulübü Benfica ve Danimarka milli takımında sağ bek olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcudur.

Danimarka'nın Funen adasındaki Årslev'de doğan Bah, Danimarka ve Gambiya kökenlidir. Daha sonra Ikast'taki ISI Idrætsefterskole'de efterskole eğitimine katıldı ve burada yerel takım Ikast FS için de forma giydi.

Næsby'nin gençlik akademisinden geldikten sonra 2016 yılında A takıma yükseldi ve daha sonra Danimarka'nın diğer takımı HB Køge'yi temsil etti ve Danimarka Süper Ligi'nde SønderjyskE ile iki yıl geçirdi.

Ocak 2021'de Slavia Prag'a katılan Bah, burada 2021'de Çek Birinci Ligi ve Çek Kupası'nı kazandı ve 2022'de Çek Birinci Ligi'nde Sezonun Defans Oyuncusu seçildi ve ardından 8 milyon € karşılığında Benfica'ya transfer oldu.

Danimarka'yı çeşitli gençlik seviyelerinde temsil ettikten sonra Bah, Kasım 2020'de ilk kez tam uluslararası takıma çağrıldı. İlk uluslararası maçında İsveç'e karşı gol attı ve 2022 FIFA Dünya Kupası ve UEFA Euro 2024'te takımını temsil etmeye devam etti.

Bah esas olarak hızı, enerjisi ve hücum yeteneklerinin yanı sıra tekniği, yaratıcılığı ve orta yapma becerisiyle tanınıyor. Sağ kanatta bek ya da kanat oyuncusu olarak oynayabiliyor. Alanlara saldıran ve isabetli paslarla derin blokları kırmaya çalışan agresif bir oyuncu, kenar çizgisinden pas alabiliyor ve takım arkadaşının dönüş yapmasını sağlamak için nokta atışı bir orta ile penaltı noktasını bulabiliyor.

Fenerbahçe avantajı kaptı Spor Fenerbahçe'nin Lugano karşısındaki ilk 11'i belli oldu! Spor Lille Başkanı Letang'tan Fenerbahçe'ye övgü Spor Beşiktaş'ın yeni transferi konuştu Spor