Alanyaspor galibiyeti sonrası Galatasaray'ın yıldızına büyük övgü: Raumdeuter

Süper Lig'in 13. haftasında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Alanyaspor'u 4-0 yendi. Sarı-kırmızılı ekibin yıldızlarıyla kazandığı mücadeleye 2 gol 1 asistlik katkı yapan Mertens damga vurdu. Spor yazarları Aslan'ın kazandığı müsabakayı değerlendirirken, Mertens'ten övgüyle bahsetti.

Abone ol

Süper Lig'de milli ara sonrası heyecan yeniden başlarken, Galatasaray evinde Alanyaspor'u ağırladı. Manchester United mücadelesi öncesinde rotasyonlu bir kadroyla sahaya çıkan Aslan, farklı kazanmayı bildi.

Cimbom; Mertens (2), Icardi ve Zaha'nın golleriyle 3 puana ulaşırken, Belçikalı yıldızın performansı öne çıktı.

Spor yazarları Galatasaray-Alanyaspor müsabakasını değerlendirdi. İşte o yorumlar...

BÜLENT TİMURLENK: GALATASARAY'DA KADRAJ DEĞİŞİNCE!

Kağıt üzerinde Kazımcan, Barış Alper olağan şüpheli, sağ kanada devrik oynayan Mertens ilk 20'de soldan Zaha'nın üzerinden yüklenen takımında flu olan adamdı. Kadraj değiştiğinde Belçikalı sahneye çıktı ve önce asisti sonra da Napoli günlerine selam çakan golüyle maçın fişini çekti. İcardi'nin gol ve asistle suskunluğunu bozması, Torreira'nın müthiş istikrarı ve Ndombele'nin kalitesinin üzerindeki kilo ambalajını yırtması G.Saray için Manchester United sınavı için önemli artılar, Sanchez'in sakatlığı ise bir ünlem… Aslan'ın şöyle hiç değişmeyen bir huyu var: Şehirde kendisine çemkirenlerin önüne sahada, pardon ormanda bir leş bırakıyor… (SABAH)

ENGİN KEHALE: YAŞ 36, FUTBOLUN YARISI EDER

Alanya maçı, Şampiyonlar Ligi ve ocak ayındaki Afrika Kupası maçları öncesinde Okan Buruk’a önemli birkaç mesajı iletti. Oyundan büyük fireler vermeden rotasyon yapılabileceği. Mertens’in halen bu takımda önemli bir rolü olduğu. Ndombeleli pasa dayalı bir set oyununun da denenebileceği. En büyük ikilem de çarşamba günü Kerem Aktürkoğlu’nun ilk 11’de başlayıp başlamayacağı olacak. (HÜRRİYET)

ERMAN ÖZGÜR: MAÇIN ADAMI MERTENS

Gecenin yıldızı Mertens ve maçın sürekli rakibi zorlayan oyuncusu Zaha fişi çeken golleri attılar. Tek negatiflik Şampiyonlar Ligi için final niteliği taşıyan maçtan önce Davinson Sanchez’in yaşadığı sakatlık oldu. Ndombele uzun süredir oynaması beklenen bir oyuncuydu ama bana göre yüksek bir tempoya sahip olmadığı için fark yaratacak bir performans da gösteremedi. Sonuçta Galatasaray rakibini ciddiye alarak, yıldızlarıyla ve güle oynaya bir maç kazanarak kayıpsız devam etti. (FANATİK)

UĞUR MELEKE: ALAN YORUMLAYICI MERTENS

Eğer bir takım Galatasaray’ın karşısına ‘oyunu hızlandırmamak için’, ‘geride maaile kapanıp boşluk vermemek için’ çıkıyorsa, orada çözüm üretici genelde Mertens oluyor. Almanlar’ın Thomas Müller için kullandığı bir tabir var, ‘raumdeuter’ diye. Alan/ boşluk yorumlayıcı anlamına geliyor bu terim.

Bu sezon Galatasaray’da Mertens’in rolü iki sebeple Müller’e benziyor:

1) Yaşı artık belli bir seviyeye geldi. Tüm müsabakalarda oynamıyor, gücü 90 dakikaya yetmeyebiliyor. Ancak ona ihtiyaç olduğunda hep orada. Hep hazır. Ve problem çözüyor.

2) Mertens de aynen Müller gibi mobil oynuyor. İkinci santrfor rolünde statik kalmıyor, hareket ediyor. Ve bu hareketliliğin de temelinde bir mantık var. Sahayı yorumluyor, hangi bekin üzerine oynaması gerektiğini, kimin arkasına koşu yapabileceğini süzüyor. Ona göre seçiyor boşluğunu.

Dün fırsatı Alanya’nın solunda gördü. Sağa yakın oynadı, sürekli orayı yokladı. Birinci golü oradan attırdı, üçüncüyü oradan attı. Dördüncüde de akıllı bir çapraz koşusu var.3 gün sonra sezonun en kritik maçını oynayacak Galatasaray için Dries Mertens’in bu formu olumlu bir haber bence. (HÜRRİYET)

LEVENT TÜZEMEN: MERTENS GALATASARAY'IN OYUN AKLI

Zaha'yı toparlanmış buldum, istekli ve çalışkandı. Sadece coşkulu oynamadı. Takım arkadaşlarıyla da iyi anlaştı ve güzel oyununu şık bir golle süsledi. Ndombele, savaşçı kimliğiyle ön palana çıkarken ikili mücadelelerden galip geldi. Mertens, G.Saray'ın oyun aklı. Belçikalı yıldız, sahadayken İcardi-Zaha-Boey-Torreira çok daha etkililer. Çünkü Mertens, tecrübesiyle pozisyon almasını iyi biliyor ve arkadaşlarını yönetiyor. Sürekli tribünleri sahanın içine çekiyor. İcardi'ye attırdığı golde topa yaptığı deparla kestiği orta mükemmeldi. Okan hoca, Mertens'ten vazgeçmemeli. (SABAH)

ÖMER ÜRÜNDÜL: NDOMBELE TABİİ Kİ SIRITMADI!

Galatasaray dün genç takımıyla idman maçı yapsa bu kadar rahat oynayamazdı. Mertens yaptığı asist ve attığı 2 golle gecenin yıldızı olurken Okan Buruk'a da "Beni göz ardı etme" mesajı verdi. Torreira ve Boey her zamanki gibiydiler, aman nazar değmesin… Bu kadar ağır yüke kolay kolay can dayanmaz. Barış Alper ilk devre tutuk olsa da 2. yarı kendisini buldu. Ben bu durumu maç eksikliğine bağlıyorum. Ndombele belli hazır değil ama dünkü kolay maçta tabii ki sırıtmadı. Esas üstünde durduğum konu, Manchester United sınavı…Gerçeği söylemek gerekirse endişem var. Dün gol atsa da İcardi, yine güzel bir gol bulsa da Zaha, Avrupa kulvarı için fizik açıdan yeterli değiller. Keza Ziyech'e görev verilirse o da hiç iyi durumda değil. Bir önemli konu da Sanchez'in sakatlığı. Bütün bunları göz önüne aldığımızda Buruk, o maçtaki kadro tercihi ve taktik planı da iyi analiz etmeli. Alanyaspor'u tanınmayacak kadar kötü gördüm. Acil tedbir alınmazsa gidişat hiç iyi gözükmüyor. (SABAH)

'United hikayesi başka olacak' Spor Aslan, yıldızlarıyla şov yaptı Spor G.Saray maçının hakemi oyuna devam edemedi Spor İşte Galatasaray-Alanyaspor maçının ilk 11'leri Spor