Achraf Hakimi kimdir, kaç yaşında? Achraf Hakimi hangi takımda, hangi mevkide oynuyor?

Achraf Hakimi, Katar'da düzenlenen Dünya Kupası'nda adından çokça söz ettirmeyi başardı. Kupanın sürpriz takımı Fas Milli Takımında yer alan Achraf Hakimi hakkındaki bilgiler merak ediliyor. Peki, Achraf Hakimi kimdir, kaç yaşında, hangi mevkide oynuyor?

Abone ol

Dünya Kupası 2022 büyük mücadele içinde finale ulaşırken turnuvada göze çarpan futbolcular vardı. Bunlardan biri de Fas Milli Takımı'nda oynayan Achraf Hakimi. Real Madrid ve Borussia Dortmund'da görev yapan şu an PSG oyuncusu. İşte merak edilen Achraf Hakimi hakkındaki bilgiler...

ACHRAF HAKİMİ KİMDİR?

Achraf Hakimi ya da Eşref Hakimi Muh, 4 Kasım 1998'de İspanya Madrid'de doğdu. Faslı milli futbolcu, sağ bek mevkiinde oynuyor ve Paris Saint Germain forması giyiyor.

Eşref 2006 yılında 8 yaşında Ofigevi takımından Real Madrid'in genç takımına transfer olmuştur.

La fabrica ile geliştikten sonra Eşref, Haziran 2016 yılında birinci takıma yükseltildi. Kısa bir süre sonra Eşref Real Madrid takımının Birleşik Devletler'deki sezon öncesi kampına dahil edildi. Eşref, Real ile ilk başlangıcını Uluslarası Şampiyonlar Kupasında PSG'ye karşı kaybedilen maç ile yaptı. İlk La Liga golünü 9 Aralık 2016 yılında 5-0'lık Sevilla FC galibiyeti ile attı. 2017-18 Şampiyonlar Ligi'nde Eşref iki maç oynadı. Final maçında oynamamasına rağmen madalya aldı ve Faslı bir oyuncu ilk kez Şampiyonlar Ligi kazandı.

11 Haziran 2018'de Eşref, Dortmund ile iki yıllık bir kiralık anlaşması imzaladı. Bundesliga'daki ilk golünü 27 Eylül 2018'de yapılan ve 7-0 biten Nürnberg maçı ile attı. Hakimi ilk kez Atlético Madrid maçı ile ilk kez Borussia Dortmund için oynadığı bir maçta 3 asist yaptı. Hakimi, Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü ise 2 Ekim 2019'da Slavia Praha karşısında kaydetti. Hakimi, Union Berlin'le yapılan bir maçta ise 22.67 mph (36.5 km/h) hızla Bundesliga hız rekorunu kırdı. Hakimi, Mayıs 2020'de Paderborn'la yapılan ve 6-1 biten maçta gol attıktan sonra formasını çıkarmış ve George Floyd için "George Floyd için adalet" yazılı tişörtünü göstermiştir.

2020-2021 sezonunda İnter forması giyen Achraf Hakimi, 2021'de anlaştığı PSG formasıyla 46 maçta görev aldı ve 7 gol attı.

Dünya Kupası finali ne zaman? Spor Dünya Kupası'nda finalin adı: Fransa-Arjantin Spor Dünyanın en güzel futbolcusu Spor Dünya Kupası finali ne zaman? Spor