Abdurrahman Akyüz Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkanlığına Seçildi

Abdurrahman Akyüz, Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Genel kurulda 144 oy alarak göreve başladı.

Abone ol

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu'nun olağan genel kurul toplantısı Mamak'taki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu önemli toplantıda, Abdurrahman Akyüz başkanlık görevine seçildi.

Tek Aday Olmasıyla Başarıya Ulaştı

Federasyon başkanvekili olarak bilinen Akyüz, genel kurulda tek aday olarak yer aldı. Divan başkanlığını Rıdvan Duran’ın üstlendiği bu oturumda, yönetim kurulu faaliyet raporları, denetim ve mali raporları okunarak ibra edildi.

İki yıllık bir sürenin ardından yeniden başkanlık görevini üstlenen Akyüz, 193 delegenin bulunduğu toplantıda, 145 oyla birlikte 144 geçerli oy alarak göreve başlamış oldu. Sadece 1 oy geçersiz sayıldı.

Teşekkür ve Hedefler

Akyüz, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile delegelere destekleri için teşekkür ederek, "Başkanımız Mehmet Zeki Akıncı artık bizim ömür boyu onursal başkanımız olacak," ifadesinde bulundu. Ayrıca, yeni hedeflerinin bulunduğunu belirterek, "Makamda mevkide gözümüz yok, bunun meraklısı değiliz," dedi.

Akyüz, federasyon başkanlığının insanlara hizmet için bir araç olduğuna vurgu yaptı. Şunları ekledi: "14 yıl önce federasyon başkanı oldum. 12 yıldır bu görevde değilim, ama bu sürede büyük başarılara imza attık. Başarılarımıza rağmen, 'Önce ahlak ve maneviyat' anlayışını hiçbir zaman elden bırakmadık."

Başarılarla Dolu Bir Geçmiş

2006 yılından bu yana Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu, 30 dünya şampiyonluğu kazandı. Akyüz, bu başarıların çok çalışmanın ve Allah’ın yardımıyla elde edildiğini bildirdi.

Yeni Yönetim Kurulu

Abdurrahman Akyüz'ün başkanlık yaptığı yönetim kurulunda ise Muhammet Çapoğlu, Rıdvan Duran, Mücahit Demirtaş, Ebubekir Şahin, Bayram Altaş, Hasan Mehmet Kuyumcu, Faruk Hatipoğlu, Hüseyin Dündar, Mustafa Bedirhan Çapoğlu ve Bilal Şenay görev alıyor.

Ankara'nın Mamak ilçesindeki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonunun olağan genel kurulunda başkanlığa Abdurrahman Akyüz (fotoğrafta) seçildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: Yapay Zeka ile Güçlü Bir Gelecek Spor Trabzonspor'dan bir ilk Spor Başakşehir ile Kayserispor puanları paylaştı Spor Galatasaray Kulübü 119. Yılını Coşku ile Kutladı Spor