A Mili Takım için Galler maçı tarihi fırsat! Grup liderliği ve dahası...

A Milli Takımımız EURO 2024'e gitmeyi son maçlar öncesinde garantiledi de Galler müsabakasının anlamı çok daha büyük. Türkiye'nin önünde Avrupa Futbol Şampiyonası için tarihi bir fırsat var. Deplasmanda alınacak galibiyet 3 puandan çok daha fazlası. İşte detaylar...

Abone ol
  • Türkiye'nin lider olduğu EURO 2024 D Grubu'nda dün 2 maç oynandı. Galler, Ermenistan ile 1-1 berabere kalarak puanını 11 yaptı ve liderlik şansını kaybetti. Hırvatistan ise Letonya'yı deplasmanda 2-0 yendi ve 13 puanla liderlik ihtimalini son maça taşıdı.

  • Grupta son durum şöyle: Türkiye 16 puan, Hırvatistan 13 puan, Galler 11 puan.

  • Salı akşamı Galler'le karşılaşacak olan A Milli Takım'a liderlik için 1 puan yetiyor ancak galip gelmek çok önemli.

  • Milliler deplasmanda Galler'i yenerse grubu 19 puanla lider tamamlayacak ve EURO 2024 kura çekimine 1. torbadan girme ihtimali oluşacak.

  • Son maçlar öncesi oluşan son torbalar şöyle:
    1. Torba: Almanya, Portekiz, Fransa, İngiltere, Belçika, İspanya
    2. Torba: Türkiye, Danimarka, Macaristan, Arnavutluk, Romanya, Avusturya
    3. Torba: İskoçya, Hollanda, Sırbistan, İtalya, Slovenya, Hırvatistan
    4. Torba: Slovakya, İsviçre, Çekya, Polonya, Ukrayna, Yunanistan

  • EURO 2024'ün son hafta maçlarından sonra torbalar netleşecek. Kazanması halinde 1. torbaya çıkma ihtimali olan A Milli Takım, Galler'e yenilmesi durumunda ise 3. torbaya da gerileyebilir.

  • 1. torbada yer almamız durumunda ev sahibi Almanya'nın yanı sıra turnuvanın favorileri; Fransa, İngiltere ve Portekiz'le grup aşamasında karşılaşmamış olacağız.

'Pes etmeyen bir ruh var' Spor 18 yıl sonra Almanları devirdik Spor 23 yıldır maç oynanan kalenin direkleri hatalı çıktı Spor Kopenhag'dan taraftarlarına Galatasaray uyarısı Spor