7 yıl önce Lyon maçında yaşanan olay unutulmadı: Fransa'dan Beşiktaş'a deplasman yasağı

Beşiktaş'ın Lyon'a konuk olacağı UEFA Avrupa Ligi 3. haftasında oynanacak maça siyah beyazlı taraftarların gitmesi yasaklandı. 7 yıl önce yaşanan tribün olaylarını unutmayan Fransızlar'ın, Beşiktaş taraftarının maç gününde stadın çevresinde bulunmalarının yasak olduğu öne sürüldü.

Abone ol

Beşiktaş taraftarları, 24 Ekim'de deplasmanda Lyon'a karşı oynanacak olan UEFA Avrupa Ligi maçına gitmekten men edildi.

'ÇOK YÜKSEK RİSKLİ' DENİLDİ

Fransız basınıdan RMC Sport'ta yer alan habere göre; Groupama Stadı'ndaki müsabakada siyah beyazlı taraftarlar bulunmayacak. Fransa'daki Ulusal Holiganizmle Mücadele Birimi tarafından çok yüksek riskli olarak sınıfladırılan Lyon - Beşiktaş maçı için Rhone ili valiliğince bir kararname yayınlandı.

Kararnamede, Beşiktaşlı taraftarların maç gününde Lyon şehir merkezinde, tren istasyonlarında, havalimanlarında, stadyum ve çevresinde bulunmalarının yasak olduğu belirtildi.

GEÇMİŞ: 7 YIL ÖNCE

2016-2017 sezonunda UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde oynanan Lyon - Beşiktaş maçı öncesinde taraftarlar arasında olaylar çıkmış ve karşılaşma 45 dakika gecikmeyle başlamıştı. UEFA, iki takımın da 2 yıl içinde benzer olayların tekrar edilmesi durumunda 1 yıl Avrupa kupalarından men edileceğini açıklamıştı.

BEŞİKTAŞ'TAN İTİRAZ GELDİ

Beşiktaş, Avrupa Ligi'nde Lyon'la oynanacak maça ilişkin alınan deplasman yasağı kararının değişmesi için UEFA'yla görüşmelere başlandığını açıkladı.

24 Ekim'de oynanacak olan Lyon-Beşiktaş maçı için görüşmelere başlayan Beşiktaş'ın sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Futbol A Takımımızla Olympique Lyon arasında 24 Ekim Perşembe günü OL Stadyumu’nda oynanacak UEFA Avrupa Ligi müsabakası ile ilgili olarak, Lyon Valisi tarafından alınan karar doğrultusunda taraftarlarımızın stadyuma ve Lyon kentine alınmayacağını öğrenmiş bulunmaktayız.

Taraftarlarımızın stadyumda yer alarak takımımıza destek olabilmeleri için Lyon Valiliği ve UEFA nezdinde girişimlere başlanmış olduğunu taraftarlarımızın bilgisine sunarız." denildi.

Benfica Kerem ve Orkun'la farklı kazandı Spor Temsilcilerimiz ikinci Avrupa randevusunda Spor Liverpool, Bologna karşısında zorlanmadı Spor Serhat Akın saldırı sonrası ilk kez konuştu Spor