2. Runkara Yarı Maratonu: Ödüller Sahiplerini Buldu

Hüseyin Can ve Daisy Jeptoo Kimeli, 2. Runkara Yarı Maratonu'nu kazandı. 4 bin sporcu yarıştı, zaferleri kutlandı.

Abone ol

Bu yıl ikincisi düzenlenen Runkara Yarı Maratonu'nda erkeklerde Hüseyin Can, kadınlarda ise Kenyalı Daisy Jeptoo Kimeli birinci olarak yarışın zirvesine ulaştı.

Yarışmanın Detayları

Başkent Millet Bahçesi'nde başlayan etkinliğe, 21, 10 ve 5 kilometre mesafelerinde yaklaşık 4 bin sporcu katıldı. Ankara'nın 101. yıl dönümüne özel olarak düzenlenen bu maratonun startını, Milli Savunma Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Şuay Alpay, Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik verdi.

Victoria Vera Blyth Anısına

Yarışmayı organize eden Dazspor, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden kurucusu Victoria Vera Blyth'i de andı. Maraton, başladığı gibi Başkent Millet Bahçesi'nde noktalandı.

Erkekler Kategorisi

Erkekler kategorisinde Hüseyin Can, 1 saat 7 dakika 13 saniyelik süreyle birinci oldu. Bunu Ersin Tekal 1.07.26 ile takip ederken, Azat Demirtaş 1.09.08 ile üçüncülüğü elde etti.

Kadınlar Kategorisi

Kadınlar kategorisinde ise Daisy Jeptoo Kimeli, 1 saat 15 dakika 11 saniyede finişe gelerek ilk sırayı aldı. Elida Jelimo Korir (1.15.15) ikinci, Derya Kunur (1.24.32) ise üçüncü oldu.

10 ve 5 Kilometre Yarışları

10 kilometre yarışında erkeklerde Faslı Oussama Cherragui, kadınlarda ise Gamze Bulut Duvar birinci geldi. Ayrıca 5 kilometrelik eğlence koşusuna, dünya ve Avrupa 3'üncüsü milli pentatlet İlke Özyüksel de katıldı.

Parkur Sorunları

Ancak, 10 kilometre yarışı sırasında bazı sporcular parkurlarını karıştırarak zor anlar yaşadı. Bazı koşucular bitiş çizgisine ters yönlerden geldi. Bu durumu telafi etmek için hakemler ve zaman tutma ekibi devreye girdi.

Ankara'nın başkent oluşunun 101. yıl dönümüne denk gelen 2. Runkara Yarı Maratonu, 46 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcunun katılımıyla Başkent Millet Bahçesi'nde yapıldı. 21, 10 ve 5 kilometre mesafelerindeki yarışa, 46 ülkeden yaklaşık 4 bin sporcu katıldı.

Dursun Özbek ve yönetimi ibra edildi Spor Galatasaray taraftarını sevindiren haber Spor A Milli Futbol Takımı İzlanda Maçına Hazırlanıyor Spor SMS Grup Efeler Ligi'nde 2. Hafta Mücadelesi Spor