1. Lig'de Play-off ve düşme hattında son durum

Trendyol 1. Lig'de bugün oynanacak 7 karşılaşmanın ardından play-off finaline yükselecek ekibin yanı sıra play-off'a kalacak son takım ve lige veda edecek 3. takım netleşmiş olacak.

Abone ol

Arda Turan'ın ekibi Eyüpspor'un gösterdiği büyük başarıyla şampiyon olması ve Göztepe'nin de doğrudan Süper Lig'e çıkmasının ardından. 57 puan ile ligde 3. sırada yer alan ve play-off oynamayı garantileyen Sakaryaspor, 56'şar puana sahip Bordum FK ile Ahlatcı Çorum FK ve 55 puanlı Kocaelispor'dan biri ligi üçüncü bitirecek.

Sıralamada 3. sırada yer alacak ekip, doğrudan adını play-off finaline yazdıracak.

SON TAKIM İÇİN 3 ADAY VAR

Ligde son haftaya ellişer puanla giren Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği veya Boluspor'dan biri play-off'a kalacak. Teksüt Bandırmaspor'un Adanaspor'a, Gençlerbirliği'nin Tuzlaspor'a konuk olacağı son haftada Boluspor da Ahlatcı Çorum FK'yi ağırlayacak.

Bu 3 takımın sezon sonunda olası puan eşitliğinde Teksüt Bandırmaspor adını play-off'a yazdıracak. Olası iki takımın puan eşitliklerinde ise Teksüt Bandırmaspor, Gençlerbirliği'nin önünde, Boluspor'un gerisinde yer alacak.

Gençlerbirliği ile Boluspor'un puan eşitliği halinde de Gençlerbirliği, Boluspor'u geride bırakacak.

LİGDE KALMA MÜCADELESİ

Ligde 3 takım son haftaya düşme ihtimaliyle girdi. Bitexen Giresunspor ve Altay'dan sonra lige veda edecek son ekip 35 puanlı ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, 36 puanı bulunan Adanaspor veya 37 puanlı Tuzlaspor'dan biri olacak.

Son haftada, ASTOR Enerji Şanlıurfaspor, Manisa FK'yi; Adanaspor, Teksüt Bandırmaspor'u ve Tuzlaspor da Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Bugün oynanacak müsabakaların ardından ASTOR Enerji Şanlıurfaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde genel averaja bakılacak. Adanaspor ile ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un aynı puanda olması durumunda ise Şanlıurfa ekibi rakibini geride bırakacak.

Adanaspor ile Tuzlaspor'un puan eşitliğinde de sıralamayı genel averaj belirleyecek.

Son hafta öncesinde ASTOR Enerji Şanlıurfaspor'un "-7", Adanaspor'un "-18" ve Tuzlaspor'un "-12" averajı bulunuyor.

Trendyol 1. Lig'de son haftada kalan maçların programı şöyle:

16.00 Göztepe-Bodrum FK (Gürsel Aksel)
16.00 Boluspor-Ahlatcı Çorum FK (Bolu Atatürk)
16.00 Adanaspor-Teksüt Bandırmaspor (Yeni Adana)
16.00 Erzurumspor FK-Eyüpspor (Ümraniye Belediyesi Şehir)
16.00 ASTOR Enerji Şanlıurfaspor-Manisa FK (11 Nisan)
16.00 Tuzlaspor-Gençlerbirliği (Sancaktepe 15 Temmuz)
16.00 Kocaelispor-Sakaryaspor (Yıldız Entegre Kocaeli)

Galatasaray'ın maçı ne zaman? Fatih Karagümrük Galatasaray maçı hangi gün, saat kaçta? Spor Mbappe ayrılık kararını resmen açıkladı Spor Nesrin Baş olimpiyat kotası aldı Spor Süheyl Batum'dan Erden Timur sözleri Spor