Yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklamışlardı: Akşener'den 'ortak aday' açıklaması geldi

Yerel seçimlerde CHP ile ortak aday çıkarıp çıkarmayacakları merak konusu olan İYİ Parti'den geçtiğimiz günlerde açıklama gelmişti. Meral Akşener, cumartesi günü yaptığı açıklamada, mart 2024'te yapılacak olan yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini söylemişti. İstanbul ve Ankara'da da 'ortak aday' çıkarmayacaklarını, seçimlere tamamen kendi adaylarıyla gireceklerini söyleyen İYİ Parti'den bugün yeni bir açıklama geldi. Akşener, 'ortak adaylara kapalı değiliz' dedi. İşte detaylar...

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP ile 6'lı masa etrafında ittifak olan fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında seçimin kazanılmamasının ardından bu birlikteliği sonlandıran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in yerel seçimlerde kime destek vereceği merak ediliyordu. Akşener, yaptığı konuşmasında yerel seçimlere tek başına gireceğini söylemesinin ardından bugün ise 'ortak aday'lara açık olduğunu belirtti. İşte detaylar...

İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER

"REKABET ORTAMI YARATALIM"

Cumartesi günü yaptığı konuşmasında hiçbir partiye destek verilmeyeceğini, yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Gelin hep birlikte vatandaşlarımızın yerel özelliklerini yansıtacağız bir rekabet ortamı yaratalım. Gelin tüm siyasi partiler her birimiz ayrı ayrı seçimlere girelim. Biz varız. Sizleri de bekleriz. Yerel özellikler ve talepler doğrultusunda iş birliği olabilir bütün siyasi partiler, Sayın Erdoğan, Sayın Bahçeli, sayın Kılıçdaroğlu haydi her birimiz ayrı ayrı girelim." ifadelerini kullandı.

Gazeteci İsmail Saymaz geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Akşener'in Ankara ve İstanbul'da adayların yine Yavaş ve İmamoğlu olması halinde destek vereceği kulisini paylaştı.

 Bu açıklamaların ardından İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'dan açıklama gecikmedi. Zorlu, İstanbul ve Ankara'da da kendi adaylarını çıkaracaklarını ifade etti. 

 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkartacaklarını belirtmesi üzerine Akşener'den açıklama geldi. Akşener, "Prensip olarak uzlaşamadığımız her yerde adayımızı çıkarırız. Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez” dedi.

Siyasi partilerin gündeminde İYİ Parti lideri Meral Akşener'in 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere "ayrı ayrı girelim" çağrısı var.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu'nun yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara'da kendi adaylarını çıkartacakları açıklaması üzerine Akşener'den açıklama geldi.

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Akşener, "Yerel seçimde ittifak zaten yok. Aday isimleri üzerinde anlaşmalar, uzlaşmalar olabilir. Şu an için de ortada üzerinde konuşulacak, uzlaşılacak isimler olmadığı için Kürşad Bey de bizim kendi adayımızı çıkaracağımızı söylemiştir." ifadelerini kullandı.

'HER TÜRLÜ DESTEKLERİZ ANLAMINA GELMEZ'

Prensip olarak uzlaşamadıkları her yerde aday çıkartacaklarını belirten Akşener, "Ortak adaylara kapalı değiliz ama bu her halükarda destekleriz anlamına da gelmez." değerlendirmesinde bulundu.

Eski Bakan havuzda ölü bulundu Siyaset Hakan Fidan'dan gülümseten diyalog Siyaset Muharrem İnce geri döndü: Kim Tayyip'in adamıymış görün Siyaset İYİ Parti Ankara ve İstanbul iddialarını yalanladı! Siyaset