Yerel seçim öncesi İYİ Parti’de toplu istifa depremi! 2 ilde 600 istifa

Yerel seçimler öncesinde İYİ Parti‘de 2 ilde toplu istifa yaşandı. Ekim ayı içerisinde partinin Amasya ve Malatya teşkilatlarında toplamda 600 kişinin istifa ettiği öğrenildi.

Abone ol

31 MArt 2024'te gerçekleşecek yerel seçimler öncesi İYİ Parti'de toplu istifa depremi yaşandı. Genel Başkan Meral Akşener, “81 ilde kendi adayımızı çıkaracağız” diyerek seçimlere ittifaksız gireceğini söylemiş, teşkilatlara çok iş düştüğünü aktarmıştı. Partide Ekim ayı içerisinde, 600 istifa birden geldi. 

MALATYA’DA 300 İSTİFA

Malatya’da 300 kişi İYİ Parti’den istifa etti. Konuya dair Sümer Park’ta basın açıklaması yapan İYİ Parti kurucu üyelerinden Hacı Kalkan, tepkilerinin genel merkeze olduğunu söyledi.

Diğer bir partili Turan Çatal ise “istifaların bir öyküsünün bulunduğunu” kaydederek, 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yapılan hataların tüm uyarılarına rağmen devam ettirilmesinin, istifalarında etkili olduğunu belirtti.

Çatal, herhangi bir siyasi partiye katılma noktasında ise şimdilik bir çalışmalarının bulunmadığını söyledi.

AMASYA DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

3 gün önce İYİ Parti Amasya İl Teşkilat ile merkez ilçe ve ilçe teşkilatlarından da aralarında kurucu üye ve yöneticilerin olduğu yaklaşık 300 kişi, istifa etmişti.

Davutoğlu ve Bahçeli bir araya gelecek Siyaset Mustafa Destici yeniden genel başkan Siyaset Mustafa Destici'den yeni anayasaya destek Siyaset Konserleri iptal edilen Fazıl Say'a AK Parti'den destek Gündem