Ümit Dikbayır'ın 'Fatih Akşener poşetlerle para dağıttı' açıklamasına Buket Aydın'dan kritik yorum: İYİ Parti olağanüstü kurultaya gitmelidir

İYİ Parti'de krizin biri biter diğeri başlarken partiden ihracı istenen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın dün yaptığı "Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200'er bin lira para dağıttı" açıklaması parti içi krizi tırmandırdı. Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haber Global kanalında konuya ilişkin kritik yorumlarda bulunarak, "İYİ Parti kesinlikle olağanüstü kurultaya gitmelidir ve Meral Akşener'in genel başkanlığı net bir şekilde sorgulanmalıdır" dedi.

Abone ol
  • İstifa depremlerinin yaşandığı İYİ Parti'de son olarak partiden ihracı istenen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır'ın dün yaptığı açıklamalar siyaset gündeminin en sıcak maddesi olarak ilk sıraya yerleşti.
  • Yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve kesin ihraç talebiyle partisinin Disiplin Kurulu’na sevk edilen Dikbayır, katıldığı yayında “Meral Hanım’a asla hakkımı helal etmiyorum” diyerek Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in partinin kasasını boşalttığını ileri sürdü.

  • İYİ Parti'de yaşanan Dikbayır gelişmesini günler öncesinden kamuoyuyla paylaşan Haberet Genel Yayın Yönetmeni Buket Aydın, Haber Global'in yayınına katılarak kritik açıklamalarda bulundu.

"MERAL AKŞENER BUNLARI DUYDU ÖN ALDI"

  • Aydın, "Esma Bekar'ın Özel Kalem olduğundan ve bütün işi onun karıştırdığından bahsetmiştim. Bir de 'Ümit Dikbayır pazartesi günü savcılığa suç duyurusunda bulunacak sonrasında perşembe günü istifa edecek' demiştim. İstifa edemedi. Neden? Meral Akşener bunları duydu ön aldı. Önce davranıp ihraç talebinde bulundu." dedi.

'PARTİNİN KASASINDA 132 MİLYON OLMASI LAZIM AMA YOK'

  • Ümit Dikbayır'ın açıklamalarının son derece önemli olduğunu belirten Aydın, "Ne dedi: "Meral Akşener'in oğlu para dağıttı. Partinin bütün seçim parası mühendis olmasına rağmen bir sosyal bilimci bir siyasi bilimci olmayıp bu olaylarla alakası olmamasına rağmen Akşener'in oğlunun ajansı üzerinden yönetildi. Paralar nerede? Partinin kasasında 132 milyon olması lazım ama yok" ifadelerini kullandı.

"AKŞENER'İN GENEL BAŞKANLIĞI NET BİR ŞEKİLDE SORGULANMALIDIR"

  • Dikbayır'ın en flaş açıklamasının 'paraların torbalar içinde dağıtıldığı' kısmı olduğunun altını çizen Aydın, "Bugünkü açıklamalardan sonra İYİ Parti kesinlikle olağanüstü kurultaya gitmelidir ve Meral Akşener'in genel başkanlığı net bir şekilde sorgulanmalıdır" şeklinde konuştu.

ÜMİT DİKBAYIR NE DEDİ?

Akşener'in oğlu Fatih Akşener'in seçim sürecinde partinin kampanyasının başında olduğunu söyleyen Dikbayır şunları kaydetti:

  • Bizim partimizin seçim kampanyasını her anlamda Fatih Akşener yönetti. Nedenini bilmiyorum. Böyle bir şey olur mu? Biz bu ülkenin refahı için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bu parti kimsenin oyun alanı değil.
  • Seçime gidiyoruz, seçim kampanyamızı genel başkanın elektrik mühendisi oğlu yönetiyor. İtiraz ettiğimiz ödemelerle alakalı, ben bunu da yeni duydum.
  • Seçim bitti, Fatih Akşener, 'Kampanya ekibine para vermem lazım' dedi. Ben de 'Biz bütün çalışanlara birer maaş verelim, genel başkandan bunun onayını alırım, onlar daha fazla çalıştı, onlara iki maaş veririz, paramız var' dedim.
  • Elden para vermenin doğru olmayacağını söyledim. Ben elden para verme yöntemini uygulamadım. Benden sonra elinde 7-8 tane İYİ Parti poşetiyle her birinin içinde 200 bin lira var, kendi ekibine para dağıtmış. Ben bunu anlamış değilim.
Ümit Dikbayır: Akşener'in oğlu poşet poşet para dağıttı Gündem Özel'den Akşener'i ikna çabası! 'İttifak değil iş birliği' dedi Siyaset Ankara'da dikkat çeken görüşme! Gündem CANLI | Ümit Özdağ ifşaladı Gündem