TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil: Zengin, Sünni, Türk, yaşlı erkeklerle hesaplaşacağız

TİP İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Sera Kadıgil, ayrımcılık içeren ve dikkat çeken sözler söyledi. Kadıgil, Kürt sorununun çözümünde "Zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek değilseniz bu hayatta gerçekten hayatınız çok zor." dedi ve 'hesaplaşacağız' dedi.

Abone ol

Son aylarda halka ulaşma konusunda yaptıkları açıklamalarla adından sıkça söz ettiren TİP'te İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü dikkat çeken sözler söyledi. Kadıgil, DW Türkçe'ye yaptığı açıklama Kürt sorununun çözümüyle ilgili konuştu. 

Sera Kadıgil, şunları söyledi: 

"ZENGİN, SÜNNİ, TÜRK, YAŞLI ERKEK DEĞİLSENİZ HAYAT ZOR"
"Bir sürü ayrımcılığa uğrayan bir kesim var bu ülkede. Daha adıyla sanıyla söyleyelim; zengin, Sünni, Türk, yaşlı bir erkek değilseniz bu hayatta gerçekten hayatınız çok zor.

"KENDİSİNİ DEVLET SANANLARLA HESAPLAŞACAĞIZ"
Biz Kürt sorununun çözümünde de eşit yurttaşlığı birinci ve en büyük harflerle önümüze yazıyoruz. Ama asıl baktığımız ve görmek istediğimiz yer budur. Ve arkadaşlarımızla birlikte, bu işin asli özneleriyle ve kendisini devlet sanıp, bu ülkenin kurucu bir unsuruna olmadık ayrımcılığı, olmadık zulmü reva görenlerle önce hesaplaşacağız, daha sonra da bir daha hiçbir kesim için böyle bir zulüm ortamı oluşmasın diye eşit yurttaşlık temelinde gerçekten güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz."

Şentop'tan yoğun telefon trafiği Siyaset YSK'dan "Millet İttifakı" kararı SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna tekmeli küfürlü saldırı SEÇİM 2023 Kılıçdaroğlu: Hiç kimsenin gücü Diyanet'i kapatmaya yetmez Gündem