Kemal Kılıçdaroğlu onay verdi Tanju Özcan CHP'ye geri döndü!

Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği için CHP'den atılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, partisine geri döndü. Özcan'ı 'bağışlanma' talebi, önce CHP MYK'da ardından da Parti Meclisi'nde kabul edildi. Özcan'ın partiye dönüşüne Kemal Kılıçdaroğlu'nun da onay verdiği açıklandı.

Abone ol
  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdiği ve değişimcilerin içinde sesini gür bir sesle duyuran isim olduğu için partiden atılmıştı.
  • CHP MYK'da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'bağışlanma' talebi oy çokluğu ile kabul edildi.
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan

"YA CHP YA DA HİÇ" DEMİŞTİ

  • Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti tüzüğünün öngördüğü şekilde geri dönme talebini ilgili yerlere ilettiğini belirtmişti.

Özcan 15 Kasım'da yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti;

Sayın Kılıçdaroğlu görevde kaldığı sürece CHP'ye davet edilsem de dönmeyeceğimi söylemiştim. Zannediyorum parti meclisine sevk edilecek. Önümüzdeki hafta orada oylama yapılacak. Dönüşümüz için karar verirse parti meclisimiz, sadece genel başkanımızın isteğiyle olmuyor. Ki, önünde engel görülmüyor. Yani artık yüzde 99 Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döneceğim diyebilirim.

CHP MYK ÖZCAN'I KABUL ETTİ 

  • CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında bugün saat 11.00'de toplandı.
  • Toplantıda daha önce partiden ilişiği kesilenlerin af talepleri ele alındı.
  • MYK, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "bağışlanma" talebini oy çokluğu ile kabul etti.

ÖZCAN GERİ DÖNDÜ

  • CHP Sözcüsü Deniz Yücel PM sonrası açıklamalarda bulundu. Yücel, "Parti Meclisimizin bir prensip kararı vardı. Partimizin 100. yıl dönümü nedeniyle 100. yıl affı konusunda bir prensip kararı almıştık. Af talepleriyle ilgili içinde Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan'ın da dahil olduğu 13 kişinin af talepleri görüşüldü ve 13 arkadaşımızın Parti Meclisimizin kararıyla affedilmesine ve yeniden üyeliklerine karar verildi." dedi.

SON SÖZÜ BAY KEMAL SÖYLEDİ

  • Parti Sözcüsü Yücel, "Tanju Özcan'ın affını Parti Meclisi gündemine getirmeden önce bir görüşme yapıldığını biliyorum. Geçmiş dönem Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da af konusunda olumlu bir görüşü olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.
İmamoğlu: Her şeye sahibiz Gündem İYİ Parti'den ayrılan isimler BBP'ye mi geçecek? Gündem AK Parti temayül yoklaması yarın gerçekleştirilecek Gündem Partiden ihracı istenmişti! Dikbayır'a il teşkilatından istifa çağrısı Siyaset