SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Güncelleme kavramını çok sevdiler, 'erken seçim değil seçim tarihini birazcık güncelleyeceğiz' diyorlar

Altılı masa ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan gündemdeki seçim takvimine ilişkin açıklama geldi. Seçim tarihinin erkene alınması konusunda hükümeti eleştiren Karamollaoğlu, "Artık 'zam' kelimesini ağızlarına bile almıyorlar; zammın yeni adı 'güncelleme' güncelleme kavramını çok sevmiş olacaklar ki artık; 'erken seçim değil, seçim tarihini birazcık güncelleyeceğiz' diyorlar" dedi.

Abone ol

Altılı masa ortaklarından SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımla hükümeti eleştirdi. Seçim takvimine ilişkin gündemde olan değişikliği, ekonomi politikaları üzerinden değerlendiren Karamollaoğlu şunları kaydetti:

GÜNCELLEME KAVRAMI
"Artık “zam” kelimesini ağızlarına bile almıyorlar; zammın yeni adı “güncelleme!” Güncelleme kavramını çok sevmiş olacaklar ki artık; “erken seçim değil, seçim tarihini birazcık güncelleyeceğiz” diyorlar.

"KAVRAMLARIN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR"
İktidar ve ortakları, TÜİK marifetiyle matematik hesaplarını sil baştan değiştirdikten sonra anlaşılan şimdilerde Türk Dil Kurumu vazifesini de üstlenmeye çalışıyorlar. Ama bir farkla; kavramların içini boşaltıp, birçok kavrama da kendi çıkarları doğrultusunda anlam yükleyerek…

"BUNUN ADI ZAMDIR"
Onlar ne derlerse desinler; 500 liralık bir vergi, 2-3 bin liralara çıkmışsa bunun adı zamdır! Onlar hangi planları yaparlarsa yapsınlar; biz her daim seçime hazırız!

"BİZ DE SİYASİ DİLİ GÜNCELLEYECEĞİZ"
Yapılacak seçimlerin ardından, bugünkü ucube sistemi ve bu yozlaşmış siyasi dili güncelleyeceğiz!"

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 14 MAYIS'A İŞARET ETTİ
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında seçim tarihine ilişkin 14 Mayıs'ı işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:
"Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız diyen Erdoğan cümlelerine şu şekilde devam etti: "Siyasetin günlük hercü merci içinde insanların söyledikleri sözler elbette önemlidir. Ancak aynı insanların sandık başında nelere bakacaklarıdır. Rahmetli Menderes 14 Mayıs'ta 'Yeter söz milletin' diyerek sandıktan ezici bir zaferle çıkmıştır. Aynı şekilde Rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde önemli bir başarı kazanmıştır. Biz de 'Artık hiçbir şey eskisi olmayacak' diyerek hükümete gelmiştik. Şimdi de 'Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek milletin desteğine talibiz. Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün altılı masaya yanıtını verecek. Vesayet heveslilerine rağmen Türkiye Yüzyılı'nı başlatacağız."

"İmamoğlu'na yapılan HDP'ye yapılmıştır" Siyaset 2023 seçimi ne zaman? Siyaset Yüzde 160 zam: Vatandaş şebeke suyuna yöneldi Siyaset Bakan Çavuşoğlu'ndan Ukrayna'ya taziye mesajı Gündem