Son Dakika: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kudüs düştü demekle düşmez, koruyucusu Allah'tır

Son Dakika: Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsrail'in 10 günü aşkın süredir Filistin'e yönelik devam eden bombardımanlarına tepki gösterdi. Bahçeli, "Kudüs düştü demekle düşmez, 'Kudüs İsrail'in' demekle olmaz. Sanmasınlar sadece Gazze İslam'dır, buraların toprağı İslam'dır, koruyucusu Allah'tır. 'Kudüs İsrail'in' demesiyle bu tartı bu sıkleti çekmez" dedi.

Abone ol

Son Dakika: MHP Grup Toplantısında konuşan Genel Başkan Devlet Bahçeli Filistin'de yıllardır zulme devam eden İsrail'e ve bu zulme sessiz kalan Avrupa ülkelerine seslendi. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Mazisine sırt dönmüş bir milletin, ırmak akıntısına kapılmış, kurumuş bir dal parçası gibi olduğunu gayet iyi biliyoruz. Medeniyetler arasında değişen güç dengeleri, göçmen ve sığınmacı akını, azgınlaşan yabancı düşmanlığı, inanç ve kültürel çizgiler doğrultusunda yeniden biçimlenmeye başlayan küresel siyaset arenası, Türk milliyetçiliğini durum muhasebesi yapmasına da acil hale getirmektedir.

Kuşkusuz bunun da farkındayız. Her an yenilenerek, her dem taze kalarak ancak kontrolsüz değişim dalgalarına son derece ihtiyatlı, tedbirli ve uyanık yaklaşarak, asıl gelişme dinamiklerinin milli ve manevi kaynağımızda olduğunu bilerek, mücadelemizi kararlılıkla sürdürmekteyiz.

"ÖNÜMÜZDE İKİ SİYASİ OLAY VARDIR"

Önümüzde iki siyasi olay vardır ve ortadadır. Birincisi 17 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek 14’üncü Olağan Büyük Kurultay’ımızdır. Diğeri de 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak mahalli idareler seçimleridir. 9 Ağustos 2023 tarihinde başlayan kongre sürecimiz Büyük Kurultay’ımızla noktalanacaktır. İlçe ve il kongrelerimiz başarıyla tezahür etmiş, sırayı da Büyük Kurultay’ımız almıştır.

"BİZ YAPTIK MI EL ELE YAPARIZ, BAŞKALARI GİBİ ÇIKAR PEŞİNDE KOŞMAYIZ"

Biz siyaseti yaptık mı coşkuyla yaparız, el ele, kardeşçe yaparız. Başkaları gibi çıkarların peşinde koşmayız. Mesele Türkiye ve Türk milleti oldu mu hiçbir şeyde sınır tanımayız.

Siyasi ve stratejik planlamasını yaptığımız toplantılarımıza geçtiğimiz hafta sonu  başlamış durumdayız. 14 Ekim 2023 tarihinde Bursa merkezli ilk toplantımız, Bursa, Balıkesir, Yalova, Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar il ve ilçe teşkilatlarımızın iştirakiyle gerçekleşmiştir.

YEREL SEÇİM MESAJI: YENİ BİR TÜRK MUCİZESİNE İMZA ATACAĞIZ

Cumhur İttifakı olarak Cumhuriyetin yeni yüzyılında Türkiye Cumhuriyeti’ni çağın üzerine sıçratacağız. Yeni bir Türk mucizesine birlikte imza atacağız. MHP ne yaptığını bilen, ne yapacağını projelendiren, nereye ulaşacağını gören bir fedakarlık kervanıdır.

Davamız büyük, davamız kutlu, davamız doğrudur. Her şart altında, halkın yanındayız. Her zaman insanımızın huzur, refah ve mutluluğunu hedefledik. Buna da devam edeceğiz. Geceyi gündüze, yılları önümüze katıp, hep bir adım önde olmanın mücadelesiyle bugünlere geldik.

Yerinde sayan, gününü kurtaran olduğuyla yetinen, fazlasını talep etmekten kaçınan, hatta kısır bir döngüye kapılan toplumların bir adım ileriye gitmesini zor görüyoruz.

MHP ve Cumhur İttifakı olarak insanımızla iç içe ve yan yanayız. Hıyanet ve hamaseti, birlik ve beraberlik ruhuyla buluşturup atıyoruz.

“81 İLDE ADAY ÇIKARMA İDDİALARI SADECE TANTANADIR”

81 ilde aday çıkarma iddiaları sadece tantanadır. Tarih bunları bir gün mutlaka yazacaktır. Bir dava ilk zorlukta hakkından vazgeçmiş olsaydı, tarih diye bir şey olamazdı. Biz arkamıza değil, önümüze bakıyoruz. Arkamıza baktığımız takdirde ilk engelde yere yığılıp kalacağımızı biliyor ve görüyoruz. Yanlış ve davaları parlatmaya niyetlenenler beyhude yere oyalanan karanlık figüranlardır ve aynı zamanda gafiller cephesidir. Asıl parlayan hak davasıdır, hakkın davasıdır, millet, ülkü davasıdır; bizim davamızdır.

Hem ülkenin hem de davanın bekasını korumak, bize özgü bir marifettir. MHP ve Cumhur İttifakı, 85 milyon Türk vatandaşını aynı ve eşit gören bir kardeşlik bilincine, yoksula umut, yolsuzluğa duvar, yıkıma engel olan anıtlaşmış bir beraberlik hissiyatına sonuna kadar sahiptir.

Bizim, kim olursa olsun, temel ilke ve ülkülerimizle çelişmeyen her insanımızı kaybetmek şöyle dursun, kazanmaktan başka bir emelimiz olmamıştır.

İSRAİL-FİLİSTİN-KUDÜS MESELESİ

400 yılı aşan bir süre hakimiyetimiz altında yönetilen Kudüs, 9 Aralık 1917’de İngilizler tarafından işgal edilmişti. O gün bugündür Kudus, Gazze ağlıyor. O günden beri mabedlerimizin kanı çekiliyor, mazlumların göz pınarlarından sicim gibi yaşlar akıyor. Mecid-i Aksa bu yüzden hüzünlü, Filistinli kardeşlerimiz bu sebeple gariptir. Kudüs, İslam’dır ve aynı zamanda Türklüğün derin izlerini taşımaktadır.

"KUDÜS DÜŞTÜ DEMEKLE DÜŞMEZ"

Kudüs düştü demekle düşmez, 'Kudüs İsrail'in' demekle olmaz. Sanmasınlar sadece Gazze İslam'dır, buraların toprağı İslam'dır, koruyucusu Allah'tır. 'Kudüs İsrail'in' demekle bu tartı bu sıkleti çekmez. 

MEDENİ ÜLKELER NEREDESİNİZ?

Zalimler kudurmuştur. Beyaz fosfor bombasının kullanıldığına ilişkin kanıtlar ortalığa döküldü. Gazze'de çocuklar, bebeler, yaşlılar kurşunların, bombaların hedefidir. Sivillerin yaşadığı 2 binden fazla bina bombalandı. Bebeklerin ağzında emzik değil yara vardır. Can kaybı 2 bin 700'e ulaşmıştır. İsrail bombardımanı ile ağır yaralanan anne ve ona bakan sabinin görüntüleri insanım diyen herkesin kalbini sızlatmıştır. Annesinin elini tutmuş ve annesi tepki vermemiştir. Cinayete ses çıkarmayan caninin suç ortağıdır. Toplama kampına dönen Gazze'de dökülen kanlardan, yıkılan binalardan başka bir şey kalmamıştır. Ne hazin bir gerçektir ki insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Medeni ülkeler İsrail arkasında toplanmıştır. Soruyorum alayınıza, neredesiniz?

ABD'NİN UÇAK GEMİSİ GÖNDERMESİ SORUMSUZLUKTUR

1 milyon insanın yollara düşmesi bir dramdır. Elektrik su kesilmiş ve sürekli bombardıman ortalığı savaş alanına çevirmiştir. Yiyecek ve ilaç gibi insani ihtiyaçların karşılanması zordur. Konu Müslüman olunca hatırlanmayan insan hakları kimlerin güdümündedir. İsrail'i ziyaret eden ABD Dışişleri bakanı Tel Aviv'de. Ben burada sadece ABD Dışişleri Bakanı olarak değil Yahudi olarak da buradayım demiştir. Gazellilere el uzatılmalıdır. Türkiye 3 uçak dolusu insani yardımı Mısır üzerinden göndermiştir. İki devletli çözüm gerçekleşmelidir. İslam İşbirliği top çevirmekten fazlasını yapacak kararlılıkta olmalıdır. Cumhurbaşkanımızı aktif diplomasisi desteklenmelidir. ABD'nin uçak gemileri göndermesi sorumsuzluktur. Türkiye'nin doğu Akdeniz'deki tatbikat kararı doğrudur. Türkiye ile Kıbrıs'ın birlikte icra edeceği tatbikat meydanın boş olmadığına dair güçlü mesajdır. Hamas'ın da sivillere saldırmasına karşı çıkıyoruz. Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Türk milleti yanlarındadır.

CHP genel başkanı geçen haftaki grup toplantısında bize sorular yönetlmiş. Ciddiye almadım, sorular iyi hazırlanmamış. Bugün görüşülecek Suriye ve Irak tezkeresine ne diyeceksin onu açıkla. Türkiye'nin milli güvenliğine yönelik ayrılıkçı hareketlere karşı mısın destek misin. Tedbirin alınmasından yana mısın değil misin? Ülkemize yönelebilecek saldırıları bertaraf etmek, göç gibi milli güvenliğin idame etmesinin yanında mısın değil misin?"

CHP skeci gündem oldu! Kılıçdaroğlu aradı ve... Gündem Kılıçdaroğlu'ndan yeni tüzük Siyaset Yeşil Sol Parti'de bebek katili Abdullah Öcalan propagandası! Gündem Hakan Fidan Mısırlı mevkidaşı ile basın toplatısında! Gündem