Son Dakika: Meral Akşener'den Kemal Özkiraz'ın 'para karşılığı yalan anket teklifi'ne yanıt

Eski Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz'ın 'para karşılığında Meral Akşener'den yalan anket teklifi' aldığını iddia etmesi üzerine Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında "Onların attığı çamur bize yapışmaz" açıklamasında bulundu. Özkiraz, "Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını gösteren anket yayınladılar. Ümit Dikbayır, Akşener'in selamıyla bunu yapmam için bana da para teklifinde bulundu" demişti.

Abone ol
  • Son Dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu.
  • İYİ Parti’de art arda gelen istifalar sonrası başlayan ‘kayıp para’ tartışması devam ederken Akşener bunları bir yana bırakarak yalnızca hakkındaki 'yalan anket teklifine' yanıt verdi.

'PARA KARŞILIĞI YALAN ANKET' TEKLİFİ

  • Avrasya Araştırma Eski Başkanı Kemal Özkiraz'ın geçtiğimiz gün katıldığı TELE1 canlı yayınında ortaya attığı iddiaya göre Akşener, 14 Mayıs seçimleri öncesi 'her altılı masa toplantısı öncesi Kemal Kılıçdaroğlu'nun oyunun düşük göründüğüne yönelik bir anket çalışması yapılması'nı istiyordu.

"ONLARIN ATTIĞI ÇAMUR BİZE YAPIŞMAZ"

Akşener, gündemdeki sıcaklığını koruyan konuyu parti kürsüsünden yanıtlayarak şunları kaydetti:

Onların attığı çamur bize yapışmaz. Biz milletimize asla yalan söylemedik, hırslarımıza teslim olmadık, koltuk sevdamızın kölesi olmadık. Harama ne ala batıla eyvallah demedik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi günahlarını İYİ Parti'yle gizlemek isteyenlere teslim olmayacağız.

"SİYASETTE YALAN, DOLAN ŞART DİYENLER HALTEYLEMİŞ"

Akşener, partisi hakkındaki iddiaların bir kısmına da Abdurrahim Karakoç'un 'Bize Göre' şiirinden okuduğu 2 dörtlük ile yanıt verdi:

"Birlik ister bizden olan
Kör olsun milleti bölen
Siyasette yalan, dolan
Şart diyenler halteylemiş

Hamdolsun alnımız aktır;
Zalimden korkumuz yoktur
Hakikatin yönü tektir
Dört diyenler halteylemiş"

ÖZKİRAZ NE DEMİŞTİ?

Kendisine İYİ Parti’den daha önce bir teklif geldiğini belirten Özkiraz şu ifadeleri kullandı:

"İYİ Parti bana böyle bir teklif yapmıştı. Hem de Ümit Dikbayır yapmıştı, Meral Akşener’in selamıyla. Ben bunu o dönem kabul etmedim hatta WhatsApp mesajıyla reddetmeyi tercih ettim ki, yarın benim anketlerimde istemedikleri sonuçlar çıkarsa ‘Kemal Özkiraz bizden para istedi’ diyemesinler diye.

“KILIÇDAROĞLU’NUN KAZANABİLECEK ADAY GÖZÜKMEMESİNİ İSTEDİLER”

Ümit Dikbayır beni Sakarya’da yemeğe davet ederek çok da yüksek bir miktar aylık ödeme yapılacağını söyleyerek anketlerde İYİ Parti’nin yüksek çıkartılmasını hatta temmuz ayından sonra ana muhalefet partisi gibi gözükmesini istedi. İttifak açısından asıl problem şuydu ki birinci istekleri Kemal Kılıçdaroğlu’nun asla kazanabilecek bir oy oranında gözükmemesiydi.

“KILIÇDAROĞLU AÇIKLAMAMA İZİN VERMEDİ”

Ben o gün bunu Kemal Kılıçdaroğlu’na anlattım, ekran görüntüsünü gösterdim. Kemal Kılıçdaroğlu’ndan bunu açıklamak için defalarca izin istememe rağmen ittifakın ruhuna zeval gelmemesi için izin vermedi, ben de açıklamadım.

Özkiraz, durumu o dönem İYİ Parti’li olan Aytun Çıray’a da aktardığını ve buna karşı çıktığı için partiyle arasının açılmaya başladığını belirtti.

“YÜZDE 20’LİK ANKETİ REKLAM OLARAK YAYINLADILAR”

“3-6 mart arasında doğrudan Meral Akşener’in oğluyla alakalı bir araştırma şirketi, İYİ Parti’nin ajansı üzerinden Türkiye’deki çok büyük Twitter hesaplarına yüzde 20’lerde olduğunu gösteren anketleri haber gibi servis ettiler. Sordum ‘İYİ Parti’den reklam olarak geldi’ dediler.

ALTILI MASA TOPLANTISI ÖNCESİ MANÜPİLATİF ANKET

İYİ Parti Şunu yaptı bir çok adı sanı bilinmemiş şirketlere Her altılı masa toplantısının olduğu gün Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanamayacağını gösteren anketler yayınladılar. Meral Akşener’in araştırma şirketleriyle ilişkileri zaten biliniyordu. Bir parti araştırma firmalarına neden para versin ki, derdi bilimsel veri değilse… Bilimsel veri üretmem için bana iş teklif edilmedi.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçimler için talimatını verdi Gündem Özgür Özel açıklamalarda bulundu Gündem İYİ Parti 'poşet poşet para dağıtıldı' iddialarını doğruladı Gündem İmamoğlu'nun verdiği sözler yalan oldu! Gündem