Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti aday tanıtım toplantısında adaylara uyarı: Şehrin hadimliğine değil hakimliğine talip olacaksınız

Son Dakika: AK Parti’de 48 ilin belediye başkan adaylarının belli olduğu aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedeflerinin mevcut belediyelerin dışındaki belediyeleri ezici üstünlükle kazanmak olduğunu söyledi. Adaylara uyarılarda bulunan Erdoğan, "Biz, alnımızdaki terle, geceli gündüzlü çalışmayla milletimizin kalbine girenlerden olduk. Belediye Başkanlığı vasıtasıyla şehrinin hadimliğine değil hakimliğine talip olanlar varsa AK Parti onun için doğru adres değildir" dedi.

Abone ol
  • AK Parti'de ikinci aday tanıtım toplantısı ATO Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Öğle saatlerinde başlayan toplantıda 17'si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adayları belli oldu. 
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada adaylara 'kapı kapı gezeceksiniz' diyerek bir takım uyarılarda bulundu. Erdoğan, 'hiçbir seçmenin tıpış tığış sandığa gitmek zorunda olmadığını' belirterek adaylardan halkın gönlüne girmelerini istedi.
  • Ayrıca deprem bölgesine dahil olan illerde, şehri yeniden inşa etmek amacıyla mühendis temelli kişilerin aday gösterilmesi dikkat çekti.

"HEDEFİMİZ MUHALEFETİN ELİNDEKİ BELEDİYELERİ GERÇEK BELEDİYECİLİKLE TANIŞTIRMAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Adaylarımızın bir kısmını daha açıklayacağımız toplantımıza teşrifleriniz için her birinize teşekkür ediyorum. İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da kısa sürede tamamlayacağız.

Hedefimiz AK Parti ve Cumhur İttifakı'ndaki belediyeleri kazanmak ve muhalefet elindeki belediyeleri gerçek belediyecilikle tanıştırmak. Kendini şehirlere adayacak adaylarla seçimlere hazırlanıyoruz.

"SEÇİM BEYANNAMESİNİ 30 OCAK'TA AÇIKLAYACAĞIZ"

30 Ocak'ta da seçim beyannamemizi açıklayacağız. 20 Şubat'ta aday listelerini teslim etmemiz gerekiyor. Bu tarihe kalmadan biz de tüm aday listelerimizi teslim edeceğiz.

Belediyelerdeki başarılarıyla rüştümüzü ispat etmiş bir parti olarak çalışmalarımızı Türkiye yüzyılına yakışır seviyelere getirmek istiyoruz.

ADAYLARA UYARI: AK PARTİ, ŞEHRİNİN HADİMLİĞİNE DEĞİL HAKİMLİĞİNE TALİP OLANLAR İÇİN DOĞRU ADRES DEĞİLDİR

Biz, alnımızdaki terle, geceli gündüzlü çalışmayla milletimizin kalbine girenlerden olduk. Her kim makamlara bu gözle bakmıyorsa AK Parti onun için doğru bir kapı değildir.

Her kim belediye başkanlığı, milletvekilliği siyaset yoluyla gelinen makamlara bu gözle bakmıyorsa AK Parti onun için doğru bir kapı değildir.

Belediye Başkanlığı vasıtasıyla şehrinin hadimliğine değil hakimliğine talip olanlar varsa AK Parti onun için doğru adres değildir.

Şehrinin dertleriyle dertlenmeden, ülkesinin hedefleriyle bütünleşmeden, milletinin değerleriyle donanmadan sandığa gözünü dikenler varsa AK Parti onun için isabetli bir mecra hiç değildir.

İnşallah 31 Martta Türkiye yüzyılının mahalli idareler seçimlerinde belediyeleri yönetme sorumluluğunu bu şekilde devam ettireceğiz.

Tapduk Emre'nin kapısından içeri eğri odun dahi sokmayan Yunus Emre misali milletimize karşı en küçük bir yanlışı, yamuğu olanın yeri AK Parti değildir.

"EĞİTTİKLERİ TERÖRİSTLERE BİR TERÖRİSTAN KURDURMAYA ÇALIŞTILAR"

Ülke olarak zorlu sınamalardan geçiyoruz. Bir yandan kaos çıkararak, ekonomik krizler çıkararak ülkemize diz çöktürmek isteyenlerin saldırıları sürüyor. FETÖ'nün 17-25 aralık kumpası ve 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkeyi teslim almak istediler. Millete çarpınca bedel ödetmek istediler. Güvenlik güçlerimiz onları açtıkları çukurlara gömünce ülkemize bedel ödetmek istediler. Bu maskeyi düşürünce ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. Eğittikleri teröristlere bir teröristan kurdurmaya çalıştılar. Sınır ötesindeki birliklere yapılan alçak saldırılar dahil başımıza gelenler bu tablodan bağımsız değildir. Her alanda ayağımıza takılan yeni çelmelerle karşılaşıyoruz. Bizi korkutup yıldıracaklarını, emperyalist emellerine razı edeceklerini sanıyorlar ama bunlar ne Türk milletini ne de bir evladı olarak bizi tanıyor.

"CHP MAALESEF EMPERYALİSTLERİN KOÇBAŞLIĞINA SOYUNDU"

Bize asla geri adım attıramayacaklar. Hedefimizden döndüremeyeceklerdir. Bizi teslim alamayacaklardır. Türkiye'nin hizaya getirilemeyecek ülke olduğunu öğrenecekler. Bunu 85 milyon olarak beraber başaracağız. Bir tarafta emperyalistler varken, bir taraftan beşinci kol elemanları var. Hasetlerinden dolayı emperyalistlere hizmet veriyorlar. Esen rüzgara göre yön değiştiren, çizgisi olmayan muhterislerle karşı karşıyayız. Ülkemizin ikinci büyük partisi CHP maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyundu. Bölücü örgüt güdümünden çıkamayan DEM'lilerle yaptığı işbirliği bu kirli oyunun son sahnesidir.

"CHP TERÖRE 'TERÖR' DİYEMİYOR"

Kandil uzantılarının ayaklarının altına kırmızı halılar sererek Atatürk fotoğraflarını kaldırarak iş birliklerini aleni hale getirdiler. Bay Kemal'e hezimetin faturasını yükleyen Özgür efendi iradesini terör örgütü temsilcilerine teslim etti. Atatürk'ün kurduğu partinin tabutuna son çiviyi bölücülerle iş birliği yaparak bizzat Özgür efendi çaktı. Teröre terör, teröriste terörist dahi diyemiyorlar. Milleti aldatabileceklerini düşünüyorlar. Terör örgütlerini nasıl emperyalistler yönlendiriyorlarsa CHP de DEM tarafından rehin alınmıştır. 28 şubatvari provokasyonlar da aynı oyunun parçasıdır. İçinde yer aldıkları bu kirli senaryolar eski Türkiye'de belki işe yarıyordu ama artık milletimizin karnı tok bunlara.

"O SİZİN CİBİLİYETİNİZDE VAR"

Tek bayrak diyerek bağımsızlığımıza sıkı sıkı sarılacağız. Parlamentoda çıkmış biri, benim grup başkan vekilim Leyla hanıma bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullandı. AK Parti'nin hiçbir ferdi bayrağımıza 'kağıt parçası' demez. O sizin cibiliyetinizde var ve ortağı olduğunuz partinin cibiliyetinde var. AK Parti'de bunları göremezsiniz. AK Parti, 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyenlerin partisidir. AK Parti'ye bu şekilde saldıramazsınız.

"KAPI KAPI DOLAŞIP ÇALMADIK KAPI SIKMADIK EL BIRAKMAYACAĞIZ"

Belediye başkanlarımız, adaylar, belediye meclis üyelerimiz hep birlikte kapı kapı dolaşıp çalmadık kapı sıkmadık el bırakmayacağız. 31 Mart'ta kadar bu şekilde devam edip Allah'ın izniyle sandıkları patlatacağız. 31 Mart'ı unutmak yok.

"VATANDAŞA 'OY YOKSA HİZMET DE YOK' DİYEN EDEPSİZLERDEN OLMADIK"

Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Bunun kuralı ise gönüllerde kazanmaktır. Bu güne kadar girdiğimiz seçimleri böyle kazandık. Sandık sadece bir temsildir. En çok biz çalıştık, sahayı her zaman biz domine ettik. Vatandaşa 'oy yoksa hizmet de yok' diyen edepsizlerden asla olmadık. Kibri, böbürlenmeyi yanımıza asla yaklaştırmadık. Biz tevazu ehliyiz. Mevlana'nın dediği gibi toprak gibi olacağız tevazu ederken.

"MHP'NİN ADAY GÖSTERECEĞİ 6 İL İÇİN DE ÇALIŞACAKSINIZ"

Kimseyi dışlamayacaksınız. Hiç kimse tıpış tıpış oy vermek zorunda değildir. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak MHP'nin aday göstereceği; Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Osmaniye ve Kırklareli'de de aynı şekilde onlar için çalışacaksınız."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından  17'si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adayları  tanıtıldı. Açıklanan isimler şu şekilde:

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı - Fatih Mehmet Kocaispir
  • Adıyaman Belediye Başkan Adayı - Ziya Polat
  • Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı - Hüseyin Ceylan Uluçay
  • Ağrı Belediye Başkan Adayı - Mehmet Salih Aydın
  • Aksaray Belediye Başkan Adayı - Evren Dinçer
  • Amasya Belediye Başkan Adayı - Mehmet Uyanık
  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı - Hakan Tütüncü
  • Ardahan Belediye Başkan Adayı - Yunus Baydar
  • Batman Belediye Başkan Adayı - Adil Sebati Ceylan
  • Bayburt Belediye Başkan Adayı - Mete Memiş
  • Bilecik Belediye Başkan Adayı - Mustafa Yaman
  • Bolu Belediye Başkan Adayı - Muhammed Emin Demirkol

Devamı için tıklayınız...

İSTANBUL VE 10 İL BELLİ OLMUŞTU

Yerel seçim süreci hazırlıklarını sürdüren AK Parti Genel Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı başta olmak üzere 11 büyükşehir adayını İstanbul’da düzenlenen aday tanıtım toplantısı ile ilan etmişti.

AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk kimdir? Siyaset Fatih Mehmet Kocaispir kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyaset MHP 55 ilçe belediye başkan adayını daha açıkladı Gündem Bomba iddia! Cumhuriyet Savıcısının katilinin kuzeni CHP'nin kampanya yöneticisi Gündem