Son Dakika: CHP İstanbul İl Kongresi'nde arbede! İmamoğlu'nun azarladığı Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e tepki

Son Dakika: Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde arbede çıktı. Bir grup partili, İmamoğlu'nun kameralar önünde 'rezillik' sözleriyle azarladığı Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'in konuşmasına tahammül edemeyerek tepki gösterince diğer bir grup bu tepkilere kayıtsız kalamadı. Taraflar birbirine saldırdır.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı'nın ve 196 kurultay delegesinin belirleneceği 38. Olağan İstanbul İl Kongresi Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor.

CHP Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik ve eski CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ın İl Başkanlığı için yarıştığı kongrede CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'in konuşma yaptığı sırada, salondaki bazı katılımcılar yuhlayarak tepki gösterdi. Bunun üzerine salonda arbede çıktı. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 27 Eylül'de Yuvam İstanbul kreşinin Sultangazi'de açılışı sırasında katılımın azlığından şikayet etmiş, CHP Sultangazi İlçe Başkanı Kemal Avseren'e kameralar önünde, "Sen kendi üyene burada büyükşehir belediyesinin temelini duyurmuyorsan, rezillik" sözleriyle tepki göstermişti.

'HALKIN UMUDU KILIÇDAROĞLU'

Öte yandan 50 dakika kürsüde kalarak, "2019 seçimleri, Türkiye demokratlarının ortak başarısıdır" diyen İmamoğlu, CHP'nin devletin ya da piyasanın değil, halkın partisi olduğuna vurgu yaptığı sırada salondaki partililer 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganları attı.

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU KONGREDE YUHALANDI

Kongrede ilk söz alan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise solandaki bir grup tarafından yuhalandı. Kaftancıoğlu, salondan yükselen seslere alkışla karşılık verdi.

Konuşmasına "Yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğüm il başkanı olarak bu kürsüden son kez sesleneceğim size ve son kez karşınızdayım" sözleriyle başlayan Kaftancıoğlu, "İstanbul il örgütünün kongresi başlıyor. İstanbul örgütü olarak nasıl bir örgüt var, fikri var, adaylarımız var? Adaylar arasında kıymetli bir yarış var ve İstanbul örgütü sadece ve sadece kongre zamanlarında değil, İstanbul örgütü özgür, özgün ve hür iradesiyle bugün demokratik yarışını gerçekleştirecek" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ittifak ortaklarından tebrik mesajı Siyaset Sözleri 'Halkın umudu Kılıçdaroğlu' sloganlarıyla kesildi Siyaset CHP'nin yeni İstanbul İl Başkanı belli oldu Siyaset İYİ Parti'de kritik istifa Siyaset