Sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu CHP'nin onur konuğu oldu

Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanarak Aliağa Cezaevi'ne konulan ve geçtiğimiz gece tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, CHP'nin dünkü programına onur konuğu olarak katıldı.

Abone ol
  • İzmir'de verdiği sokak röportajında geçtiğimiz haftalarda Instagram'a getirilen erişim engelini eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Bu yaptığı darbe" diyen, AK Parti'ye oy verenler için ise "Hepiniz beyni emcüklenmiş geri zekalılarsınız" ifadelerini kullanan Dilruba Kayserilioğlu, perşembeyi cumaya bağlayan gece sessiz sedasız tahliye edilmişti.

30 AĞUSTOS'TA TAHLİYE EDİLDİ

  • Cezaevindeyken CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in ziyarette bulunduğu Dilruba, dün akşam CHP'nin katıldığı bir programda görüntülendi.

ONUR KONUĞU OLDU

  • Bu yıl 93.'sü düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın açılışında konuk edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun onur konuğu yapılması dikkat çekti.
  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile protokol sıralarında oturdu.

"HAKSIZLIĞA İTİRAZ ETMEK ÖNEMLİ BİR MELESİDİR"

  • Programda konuşan Özel, Dilruba'ya teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
Ben yerel seçimlerde sonra birkaç ziyaret ve açılış dışında uzun süre İzmir’de olamadım. Bugün burada olmak kıymetli. Ben bugün burada bizimle olan birini anmak istiyorum. İzmir zaman zaman haklı tepki gösteren, hak ettiğini almadığında sözünü esirgemeyenlerin kenti. İzmir’de bir kardeşimiz bir mikrofona birkaç şey söyledi. Biz dün onu cezaevinde ziyaret ettik. Ben çok emin bir şekilde şunu yaptım. Cezaevine gidip de kapının önüne çıkıp da şunu da yapacağız, onu da yapacağız demek yerine ‘Haksızlığa itiraz etmek önemli bir melesidir.

"İYİ Kİ VARSIN DİLRUBA"

Bir de cezaevinde bir davet yaparsanız o davet kısa sürede karşılığını bulur. ‘Dilruba, sen buradan çıkacaksın. Ben kapının önünde bir konuşma yapacağım. Seni de davet edeceğim.’ Sen buradan çıkıp partimizin kuruluş yıldönümü kutlamalarında bizimle olacaksın’ dedim. Dilruba’ya koruma memurlarının yanında dedim ki ‘burada racondur. Ziyarete gelen iade-i ziyarete gitmen lazım’ dedim ‘İnşallah Özgür Bey’ dedi. Kendisi 24 saat olmadan iade-i ziyarete geldi. İyi ki varsın Dilruba. CHP, düşünce özgürlüğünü sonuna kadar savunuyor.

  • Program sonrası ise Özel ile Dilruba bir süre sohbet etti.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ali Erbaş'a: Allah onu ıslah etsin Siyaset Kütahya'da protokol krizi! CHP Başkanı Özel'den Yerlikaya'ya ağır laflar Siyaset Özel'den Kılıçdaroğlu açıklaması: Cesedimi çiğnemeniz lazım Gündem Suçu ve suçluyu övme suçundan iddianame hazırlandı Siyaset