CHP'de Hatay için yeni aday arayışı devam ediyor! Özgür Özel'den kritik açıklama

Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay'da mevcut başkan Lütfü Savaş'ın yeniden CHP'den aday gösterilmesi tepkiyle karşılanmış, partide alternatif isim arayışı başlamıştı. Son olarak şarkıcı Haluk Levent'e teklif götüren Özgür Özel, Hatay'ı yeniden değerlendirmeye devam ettiklerini açıkladı.

Abone ol
  • Yerel seçimlere sayılı günler kala CHP'de henüz tüm adaylar belirlenememişken bir gündem maddesi de tepki çeken adayları 'daha iyileri'yle değiştirme çalışmaları oldu.
  • Hatay başta olmak üzere İzmir, Çankaya, Antalya gibi 'CHP'nin kalesi' olarak görülen yerlerde de krizler doğarken CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gelinen son durumu değerlendirdi.

  • Partisinin genel merkezinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Lütfü Savaş’la ilgili tartışmalar için “Alternatif arayışı içindeyiz” dedi.

"BİR ALTERNATİF ARAYIŞI İÇİNDEYİZ"

  • Gelen tepkilerin ardından Hatay'da 10 günde bir anket çalışması yapıldığını kaydeden Özel, "Aklımıza gelen her seçenek ölçtürülüyor. Hatay’da yapılan anketlerde başkanımıza alternatif görürsem onu Lütfü Savaş’a gösteririm ve adayı değiştiririm. Bir alternatif arayışı içindeyiz" ifadelerini kullandı.

"GÖKHAN ZAN ÖNCE BİZE GELDİ"

  • Özel, Hatay'a TİP’ten aday olan Gökhan Zan’a ilişkin de "İYİ Parti’den ayrıldıktan sonra görüşmek istedi. Arsuz Belediyesi için talepte bulundu. ‘Lütfü Bey’le de uyumlu çalışırım’ dedi. Şimdi Hatay adayı oldu. Hayırlı olsun. Hiçbir şey söylemem. Ama CHP’nin adayına karşı kullandığı dil doğru değil” dedi.

ÇANKAYA KARARI

  • Çankaya’da 31 yaşındaki Hüseyin Can Güner’in aday gösterilmesiyle ilgili eleştirileri yanıtlayan Özel,  “Çok üzerinde durduğum ve içime sinen bir adaylık. Onu avukat parantezine almak büyük haksızlık” dedi. 
Hüseyin Can Güner
İYİ Parti'nin İstanbul adayları belli oldu Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi'den 1967 haritalı özgür Filistin devleti çağrısı Gündem BBP, 33 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı Siyaset Maden faciası üzerinden siyaset yaptı! "Aradaki farka bakar mısınız?" Gündem