Meclis ne zaman tatile girecek?

TBMM kapanış tarihi merak ediliyor. Meclis, seçim sonrasında milletvekilleri yeminin ardından göreve başladı. TBMM Başkanı ise Numan Kurtulmuş seçildi. Gündemde memur ve emekli maaş zamları yer alıyor ve vatandaşlar, meclis ne zaman tatile girecek araştırıyor. Peki, Meclis tatile girecek mi, ne zaman?

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi, seçim sonrasında yoğun bir çalışma girdi. Meclisin gündeminde birçok konu var. Asgari ücretin belirlenmesi sonrasında Meclis'te memur ve emekli maaşı zammı belirlenmesine dair çalışmalar yapılması bekleniyor. Resmi Gazete'de Meclis'in çalışma süresine dair kararname yayımlandı. Peki, Meclis ne zaman tatile girecek?

MECLİS NE ZAMAN TATİLE GİRECEK?

1 Temmuz'da tatile girmesi beklenen Meclis'in çalışma süresine dair karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Anayasa'nın 93'üncü, Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü'nün 5'inci maddelerine göre, 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü tatile girmesi gereken TBMM'nin tatile girmemesine ve çalışmalarına devam etmesine, Genel Kurulun 13 Haziran 2023 tarihli 4'üncü Birleşimi'nde karar verildi.

MEMUR MAAŞI DÜZENLEMESİ İÇİN GÖZLER TBMM'DE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, teklifte en düşük memur maaşının 22 bin lira olarak yer alacağını bildirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu de aynı şekilde açıklama yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim beyanı olduğu için en düşük memur maaşının 22 bin lira olmasının torba yasa teklifinde yer alacağını aktaran Işıkhan, teklifin Meclis'ten kısa sürede geçmesini sağlayacaklarını ifade etti.

"Muhalefette koltuk kapmaca yarışı" Siyaset Kılıçdaroğlu, partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi Siyaset CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ifadesi alınacak! Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yetmez daha da artırman lazım Siyaset