Kurum'dan İmamoğlu'na 'rabia' tepkisi: Kibre bakar mısınız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Partililerin yaptığı 'rabia' işareti için "Bir kişi yaptı diye herkes bir parmağını eksik gösteriyor" diyen Ekrem İmamoğlu'na Murat Kurum "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet … Hangisinden rahatsızsın?" sözleriyle karşılık verdi.

Abone ol
  • 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde tüm Türkiye'nin gözü elbette İstanbul'da. 
  • Murat Kurum ile Ekrem İmamoğlu arasında seçimler önce de demeç mücadelesi yaşanıyor. 
  • Kurum, 'rabia' işareti üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Partilileri hedef alan İmamoğlu'na şu sözlerle yanıt verdi: 
Arada sırada belediyeye uğrayan başkan, çıkmış dün yine 'bir parmak eksilterek el mi sallanır' demiş. Hani bizim işaretimiz var ya; 'rabia' işaretimiz. Üstüne tüm AK Partimizin seçmeniyle dalga geçip 'Allah size akıl fikir versin' demiş. Kibre bakar mısınız? Bu nasıl bir kibirdir? Kibri, emin olun aklının önüne geçmiş. Neyle dalga geçiyor? Bizim işaretimizle dalga geçiyor. Ne var bu işarette? Tek bayrak var, tek millet var, tek devlet var, tek vatan var! Bunun neyinden rahatsız oldun? Sen bizim birliğimizden beraberliğimizden mi rahatsız oldun? Sen, git o yabancı büyükelçilerle masada olmaya devam et. Biz, sen istesen de istemesen de milletimizin masasında milletimizde el ele kol kola yürümeye 22 yıldır olduğu gibi devam edeceğiz.
  • Ekrem İmamoğlu, bu tartışmanın fitilini önceki gün şu sözlerle ateşlemişti: 
Bir parmak eksilterek el sallıyorlar ya 31 Mart'tan sonra o parmaklarını da özgürleştireceğiz. Bir kişi yaptı diye herkes bir parmağını eksik gösteriyor. Allah akıl versin. Böyle bir siyasi süreç olmamıştır.
Seçmene CHP-DEM ittifakı soruldu Siyaset Bakan Şimşek'ten Murat Kurum'a açık destek: Yaparsa Murat Kurum kardeşim yapar Gündem CHP'li Atıcı'dan 'DEM Parti' itirafı Gündem Akşener isyan etti: Bunları bir kenara yazdık Gündem